Penne z grillowanym kurczakiem, gorgonzolą, szparagami i karmelizowaną cebulą
Penne z grillowanym kurczakiem, gorgonzolą, szparagami i karmelizowaną cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera gorgonzola athenos, pomidory śliwkowe, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Penne Gorgonzola z grillowanym kurczakiem, Gorgonzolan i rukola Pizza z karmelizowaną cebulą, oraz Steki smażone z karmelizowaną cebulą i gorgonzolą.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem olej ciepła w małej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i cukier; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo dopóki cebula nie zmięknie.
Spuścić makaron; miejsce w dużej patelni.
Dodać pomidory; gotować na średnim ogniu 1 min., mieszając od czasu do czasu.
Dodać kurczaka, bulion, szparagi, śmietanę i czosnek; dobrze wymieszać. Gotować 5 min. lub do momentu, aż sos lekko zgęstnieje, stale mieszając.
Dodać cebulę, ser i bazylię; wymieszać. Gotować 2 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.