Penne Alla Betsy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne alla Betsy. Ten przepis służy 6. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 671 kalorii, 26g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz makaron penne, pietruszkę z płaskim liściem, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne Alla Vodka, Penne alla Norma, oraz Penne Alla Vodka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Gotować penne aż al dente (firma jeszcze przetargu).
Zacznij od obierania i deveining krewetki i płukania ich pod zimną wodą.
Na dużej patelni na średnim ogniu, dodać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gdy patelnia jest gorąca, dodać krewetki. Wymieszać i gotować z obu stron, aż po prostu zaczyna się nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Wyjąć na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Na dużej patelni na średnim ogniu, dodać pozostałe 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i cebulę. Wymieszać, aby połączyć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, o 3 protokół.
Wlać wino na patelnię, jeśli używasz. Wymieszać i pozostawić do odparowania, około 45 sekund.
Wlać sos pomidorowy i wymieszać do połączenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Wlać śmietanę. Mmmm. Dobrze wymieszać, aby połączyć; zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu.
A teraz zabawna część: usuń ogony z krewetek, posiekaj krewetki na kawałki średniej wielkości i dodaj je do sosu. Delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Następnie wrzuć pietruszkę i Bazyl i wymieszaj.
Dodać ugotowany, odsączony makaron. Delikatnie wymieszać, aby pokryć. Jeśli sos jest zbyt gęsty, spryskaj odrobiną mleka, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Dodać sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Pamiętaj, aby spróbować przypraw na końcu, dostosowując w razie potrzeby.
Podawać bezpośrednio z patelni, lub wlać zawartość patelni do całkiem miski do serwowania.
Podawać z chrupiącym francuskim chlebem - i więcej wina.