Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami

Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami
Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz jagody, ocet destylowany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami, Pavlova Z Twarogiem Cytrynowym I Jagodami, oraz Pavlova z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149° z półką w środku. Narysuj około 7-calowy okrąg na kartce papieru pergaminowego. Obróć pergamin i połóż na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce ubić drobny cukier i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodaj wodę (białka poluzują) i ubijaj, aż białka ponownie utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i ubić w mieszaninie cukru 1 łyżkę na raz. Po dodaniu całego cukru, ubić jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Dodaj ocet i beat z dużą prędkością, aż beza będzie błyszcząca i trzyma sztywne szczyty, o 5 minut (dłużej, Jeśli za pomocą miksera ręcznego).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Delikatnie rozłóż bezę wewnątrz koła na pergaminie, tworząc krawędź bezy nieco wyżej niż środek ("Krater" dotyczy twarogu i owoców).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
OwoceOwoce
8
Piec, aż beza będzie blado złoty i ma skórkę, o 45 minut (wewnątrz nadal będzie marshmallow-like).
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyłącz piekarnik i otwórz drzwi lekko drewnianą łyżką. Schłodzić bezę w piekarniku 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w 2-litrowym ciężkim rondlu, następnie dodaj sok z cytryny i masło. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie nadal dusić, ubijając stale, 1 minutę. Lekko ubić żółtka w małej misce i ubić w 1/4 szklanki mieszanki cytrynowej, a następnie ubić do pozostałej mieszanki cytrynowej w rondlu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale ubijając, aż twaróg zgęstnieje, około 2 minut (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MasłoMasło
CytrynaCytryna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przelać do miski i wymieszać ze skórką. Schłodzić, powierzchnia pokryta pergaminem, aż ostygnie, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Ubij śmietanę, aż utrzyma sztywne szczyty, a następnie złóż 1/4 szklanki ubitej śmietany na twaróg, aby rozjaśnić. Łyżka lemon curd do bezy i Kopiec jagody na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Lemon CurdLemon Curd
JagodyJagody
2
Pozostałą bitą śmietanę podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
1
* Aby uzyskać najlepsze wyniki, utrzymuj drzwi piekarnika zamknięte tak bardzo, jak to możliwe podczas pieczenia.* Bezę można wykonać 2 dni wcześniej i zamrozić, dobrze zapakować w plastik. Odwilż przed podaniem.* Twaróg można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn