Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami
Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz jagody, ocet destylowany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pavlova z twarogiem cytrynowym i jagodami, Pavlova Z Twarogiem Cytrynowym I Jagodami, oraz Pavlova z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° z półką w środku. Narysuj około 7-calowy okrąg na kartce papieru pergaminowego. Obróć pergamin i połóż na blasze do pieczenia.
W małej misce ubić drobny cukier i skrobię kukurydzianą.
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj wodę (białka poluzują) i ubijaj, aż białka ponownie utrzymają miękkie szczyty.
Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i ubić w mieszaninie cukru 1 łyżkę na raz. Po dodaniu całego cukru, ubić jeszcze 1 minutę.
Dodaj ocet i beat z dużą prędkością, aż beza będzie błyszcząca i trzyma sztywne szczyty, o 5 minut (dłużej, Jeśli za pomocą miksera ręcznego).
Delikatnie rozłóż bezę wewnątrz koła na pergaminie, tworząc krawędź bezy nieco wyżej niż środek ("Krater" dotyczy twarogu i owoców).
Piec, aż beza będzie blado złoty i ma skórkę, o 45 minut (wewnątrz nadal będzie marshmallow-like).
Wyłącz piekarnik i otwórz drzwi lekko drewnianą łyżką. Schłodzić bezę w piekarniku 1 godzinę.
Wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w 2-litrowym ciężkim rondlu, następnie dodaj sok z cytryny i masło. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie nadal dusić, ubijając stale, 1 minutę. Lekko ubić żółtka w małej misce i ubić w 1/4 szklanki mieszanki cytrynowej, a następnie ubić do pozostałej mieszanki cytrynowej w rondlu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale ubijając, aż twaróg zgęstnieje, około 2 minut (nie pozwól gotować).
Przelać do miski i wymieszać ze skórką. Schłodzić, powierzchnia pokryta pergaminem, aż ostygnie, około 1 1/2 godziny.
Ubij śmietanę, aż utrzyma sztywne szczyty, a następnie złóż 1/4 szklanki ubitej śmietany na twaróg, aby rozjaśnić. Łyżka lemon curd do bezy i Kopiec jagody na wierzchu.
Pozostałą bitą śmietanę podawać z boku.
* Aby uzyskać najlepsze wyniki, utrzymuj drzwi piekarnika zamknięte tak bardzo, jak to możliwe podczas pieczenia.* Bezę można wykonać 2 dni wcześniej i zamrozić, dobrze zapakować w plastik. Odwilż przed podaniem.* Twaróg można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.