Patty Melt
Patty Melt może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 2,57 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 784 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, chleb żytni, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj The Very Best Patty Melt, Patty Melt, oraz Patty Melt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać cebulę i gotować, mieszając rzadko, aż głęboko złoty kolor i karmelizowane, o 40 protokół. Obficie przyprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia i przełożyć do średniej miski; odstawić. Wytrzyj patelnię papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.Podczas gotowania cebuli umieść mięso w dużej misce i dodaj odmierzoną sól i pieprz.
Wymieszać dłońmi aż do równomiernego połączenia. Podzielić na 4 równe porcje i umieścić na blasze do pieczenia. Za pomocą opuszkami palców, naciśnij każdą porcję do 1/4-cala grubości patty, który jest nieco szerszy w średnicy niż kromki chleba.
Podgrzać oddzielną dużą patelnię (nie patelnię nieprzywierającą) na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy i natychmiast znika na powierzchni.
Miejsce 2 pasztecików na patelni i gotować bez przeszkód, aż rumiane na dnie, o 2 do 3 protokół. Flip i gotować, aż paszteciki są tylko lekko różowy w środku dla średnich, o 2 do 3 protokół więcej.
Przenieść paszteciki do dużego talerza i namiotu luźno z folią aluminiową. Powtórzyć z pozostałymi 2 pasztecikami; odstawić na bok.Po 1 stronie każdej kromki chleba rozprowadzić około 1 czubatej łyżeczki majonezu równą warstwą i aż do brzegów.
Ułóż 4 kromki chleba na powierzchni roboczej majonezu-bok w dół, a pozostałe 4 kromki odłożyć na bok. Połowę sera rozłóż pomiędzy 4 kromki chleba i równomiernie podziel ugotowaną cebulę na ser, układając cebulę w równą warstwę. Na wierzchu polać pasztecikami wołowymi, Pozostałe serki podzielić na paszteciki, a pozostałe 4 kromki chleba ułożyć na wierzchu majonezu-do góry.
Podgrzać zarezerwowaną patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy i natychmiast znika na powierzchni, około 3 minut.
Umieść 2 kanapki na patelni i gotować, aż dolne plastry sera zaczną się topić i chleb jest złoty brąz, o 3 do 4 protokół. Flip i gotować, aż druga strona jest złoty kolor i wszystkie ser topi się, o 3 do 4 protokół więcej.
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałymi 2 patty topi.