Patelnia Yotam Ottolenghi-Pieczone jajka ze szpinakiem, jogurtem i przyprawionym masłem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Yotam Ottolenghi na patelni-Pieczone jajka ze szpinakiem, jogurt i przyprawione masło spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 319 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kręcony szpinak, płatki pieprzu i szczypta papryki, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Patelnia-pieczone jajka ze szpinakiem, jogurtem i olejem Chili, Jajka pieczone w jogurcie ze szpinakiem, pomidorami i rukolą, oraz Fontinan i szpinak Pieczone jajka z czosnkiem brązowy masło bułka tarta.
Instrukcje
W małej misce, połączyć jogurt, czosnek, i szczypta soli. Odstawić.
Wyreguluj piekarnik do stojaka centralnego i rozgrzej piekarnik do 149°. w patelni 12-calowej, podgrzej 1 łyżkę masła na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Obniżyć ogień do niskiej, następnie dodać por i szalotka i gotować, aż całkowicie miękkie i złociste, o 10 protokół.
Dodaj tyle szpinaku, ile będzie pasować i sok z cytryny na patelni, wraz ze szczyptą soli. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, mieszając często i dodając szpinak garść na raz, jak więdną, aż cały szpinak jest po prostu zwiędły, 4 do 5 protokół. Smak i doprawić solą lub więcej soku z cytryny w razie potrzeby.
Korzystanie szczypce, wyjąć szpinak do drugiego 10-calowy patelnia odporna na piekarnik, pozostawiając nadmiar płynu za. Zrobić 4 wgłębienia w szpinaku i rozbić w nie jajka, dbając o to, aby żółtka były nienaruszone.
Posypać każde jajko szczyptą soli, następnie przenieść do piekarnika i gotować, aż białka są tylko ustawić, 10 do 15 minut.
W międzyczasie roztopić ostatnią łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać chili w proszku i / lub paprykę i kontynuować gotowanie, aż masło po prostu zaczyna brązowieć.
Dodaj oregano i gotuj przez 30 sekund dłużej, a następnie usuń z ognia.
Upieczone jajka podawać z mieszaniną jogurtu, a na wierzchu z dodatkiem masła.