Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!)

Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!)
Patelnia neapolitańska Pizza (nie ugniatanie lub piekarnik wymagane!) jest Wegetariańskie danie główne. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 833 kalorii, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Jeśli masz aktywne drożdże, garść liści bazylii, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 458 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Neapolitańska Pizza Margherita, Neapolitański Pizzan i ciasto pełnoziarniste z miodem, oraz Pizza neapolitańska do domowej kuchni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ubijać do uzyskania jednorodności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj wodę i mieszaj rękami, aż ciasto się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 8 do 16 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Ciasto obrócić na mocno posypaną mąką deskę i za pomocą posypanych mąką rąk podzielić na cztery części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i umieść na mące, pozostawiając kilka centymetrów przestrzeni między każdą kulką. Przykryć folią lub dobrze posmarowanym czystym ręcznikiem do naczyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
5
Niech wzrosną na dwie godziny.
6
Tymczasem z grubsza zmiksuj pomidory w robocie kuchennym, blenderze, blenderze ręcznym lub ręcznie. Doprawić do smaku solą. Z grubsza rozerwać mozzarellę na 1/2-do 1-calowych kawałków i wycisnąć nadmiar serwatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Po wyrośnięciu ciasta delikatnie rozciągnij jedną kulkę ciasta na dobrze posmarowanej mąką desce do okrągłej średnicy około 6 cali. Delikatnie podnieś ciasto i zasłony na kostkach, powoli rozciągając go, obracając go wokół kostek, aż będzie miał około 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Rozgrzej 12-calową patelnię na średnim ogniu, aż kropla wody spadła na jej powierzchnię tworzy koralik, który poślizguje się wokół (około 500 do 316°). Ostrożnie przenieść ciasto na patelnię i przykryć szczelnie przylegającą pokrywą. Gotować, aż dolna strona jest bardzo lekko rumiane i ciasto nadmuchane w miejscach, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wyjąć ciasto metalową szpatułką. opróżnij wszystkie pęcherzyki na środku ciasta, pozostawiając pęcherzyki na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Odwróć ciasto i powrót do patelni tak, że strona gotowane jest teraz skierowane do góry. gotować, potrząsając od czasu do czasu, aż ciasto będzie ciemno zwęglone w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Wyjąć do deski do krojenia i odwrócić (tak, że pierwsza ugotowana strona jest teraz z powrotem na dole)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Jeśli używasz palnika: ostrożnie palnij krawędzie skorupy, aż do zgrubnego zwęglenia i zarumienienia w plamach. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
1
Umieść ciasto do pizzy od góry do dołu (strona, którą gotowane drugi skierowane w dół) z samej krawędzi wiszącej nad krawędzią patelni. Zwisającą krawędź gotować bezpośrednio nad płomieniem palnika gazowego, aż do dobrego zwęglenia. Obróć pizzę, aby Nowa sekcja zwisała krawędzią i ponownie znakowała. Powtarzaj, aż cała krawędź skorupy zostanie zwęglona. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Alternatywnie umieść stojak chłodzący drut bezpośrednio nad płomieniem palnika. Odwróć ciasto do pizzy i użyj płomienia z palnika do char i brązowych krawędzi skorupy. Kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
3
W przypadku korzystania z palnika elektrycznego: przejdź do kroku
4
Upewnij się, że ciasto stoi po prawej stronie do góry (powinno być skierowane w ten sam sposób, jak to było, gdy po raz pierwszy umieścić go na patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Na ciasto rozłóż kilka łyżek sosu pomidorowego, pozostawiając odsłonięte brzegi bąbelków. Rozrzucić kilka kawałków mozzarelli i kilka liści bazylii na pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Posypać lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Powrót pizzy na patelni, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż dno jest ładnie zwęglone i mozzarella topi się, o 3 minuty dłużej. Jeśli używasz latarki, możesz jej użyć, aby stopić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Podawać pizzę natychmiast. Powtórz kroki od 4 do 8 z pozostałymi trzema kulkami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn