Patelnia jęczmień z brokułami, Feta i pomidory
Patelnia jęczmień z brokułami, Fetan i pomidory jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 240 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu jalapeño, bulion warzywny, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych brokułów z fetą, jęczmieniem i granatem, Patelnia Perłowy Kuskus z pomidorami, fetą i szpinakiem, oraz Makaron na patelni z suszonymi pomidorami orzechami włoskimi i fetą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj szalotki, jalapeno i szczypta soli i gotować, aż zmiękną, 2 do 3 protokół.
Dodaj pomidory i brokuły i gotować, aż brokuły lekko rumiane, 4 do 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło, aby utrzymać delikatne gotować i pozostawić jęczmień gotować, aż ciecz zostanie wchłonięta i jęczmień zmięknie, 35 do 40 minut. Dostosuj przyprawę do smaku (pamiętaj, że feta doda sporą ilość soli). Wymieszać do 1/2 szklanki dodatkowego bulionu, jeśli pożądana jest luźniejsza konsystencja. Top z pokruszoną fetą i podawać