Patelnia gotowane jajka z Prosciutto
Patelnia jajka w koszulce z Prosciutto może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 16G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prosciutto, gruba sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosciutto Consomme z krewetkami i jajkami na bekonie, Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku, oraz Śniadanie Bruschetta z Prosciutto, jajka w koszulce, i Ciepłej musztardy Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno posiekać wierzchołki zielonej cebuli, najpierw przecinając je wzdłuż na długie, cienkie paski.
Połączyć posiekaną zieloną cebulę tops, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, mielona pietruszka włoska, i sól w małej misce; trzepaczka do mieszania. (Można przygotować 3 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Lekko grzać 4 kromki chleba na zakwasie.
Rozprowadzić po 1 łyżce oleju z zielonej cebuli. Ułóż 1/4 rukoli na każdej kromce chleba. Na wierzchu po 2 plastry prosciutto.
Przełożyć 1 przygotowaną kromkę chleba na każdy z 4 talerzy.
Podzielić pozostały zielony olej cebulowy równo między cztery 1 1/4 szklanki budyniu filiżanki lub ramekins. Używając pędzla do ciasta, rozprowadź zielony olej cebulowy wewnątrz każdej filiżanki, aby pokryć (większość mieszaniny spadnie z powrotem na dno filiżanki). Dzięki temu jaja nie sklejają się, co ułatwia ich późniejsze odblokowanie. Rozbij 2 jajka do każdego przygotowanego kubka.
Umieścić kubki w dużej patelni.
Wlać tyle wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boków kubków.
Ustaw patelnię na średnim ogniu i doprowadzić wodę do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć patelnię i delikatnie gotować jajka, aż białka są po prostu twarde w dotyku i żółtka są ustawione na pożądaną konsystencję, o 6 protokół.
Używając szpatułki i rękawicy kuchennej lub ręcznika do rąk jako pomocy, podnieś kubki z jajkami z wody.
Pokroić wokół jaj do poluzowania. Na każdą przygotowaną kromkę chleba obrócić 2 jajka.
Dekoruj gałązkami włoskiej pietruszki.