Patelnia bazyliowa-zapiekane przegrzebki na makaronie

Patelnia bazyliowa-zapiekane przegrzebki nad Pastanem to pescatarian przepis z 8 porcjami. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 565 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać przegrzebki, sok z cytryny, bitego masła, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki U-10 z dżemem z boczku i bazylią, Zapiekane przegrzebki z bazyliową oliwą Pistou z Mikrogreenami, oraz Zapiekane przegrzebki z bazylią, anchois i budyniem ze słodkiej kukurydzy.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut, lub aż al dente.
Odcedzić, spłukać i przenieść do dużej miski.
Tymczasem miejsce przegrzebki w dużej misce. W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1 łyżeczkę czosnku, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz.
Wlać mieszaninę na przegrzebki. Ułóż przegrzebki w jednej warstwie w dużym naczyniu do pieczenia lub talerzu.
Posyp 1 łyżkę suszonej bazylii przegrzebkami, aby tylko jedna strona była słabo pokryta bazylią.
Rozgrzej dużą patelnię na średniej wysokości i rozpuść jedną łyżkę masła na patelni.
Umieścić 12 przegrzebki bazylii stronie w dół, i gotować przez około 3 do 4 minut, aż ciemny złoty kolor. Włącz przegrzebki i gotować drugą stronę. Gotować pozostałe 12 przegrzebki w ten sam sposób.
W małym rondlu roztopić pozostałe masło z 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżką bazylii, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki soli.
Makaron wymieszać z masłem i mieszaniną oliwy z oliwek. Makaron podzielić na talerze, a na wierzchu polać przegrzebkami.