Patatas Bravas
Patatas Bravas może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 7G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 633 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz żółtka jaj, sok z cytryny, ocet destylowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Patatas bravas, Patatas bravas, oraz Patatas Bravas.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i przykryj 2 litrami wody.
Dodać ocet i 2 łyżki soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 7 protokół.
W międzyczasie połącz żółtka, musztardę, sok z cytryny, czosnek i 2 łyżeczki wody w misce robota kuchennego. Uruchom procesor do uzyskania jednorodności, około 5 sekund. Zeskrobać boki miski. Po uruchomieniu procesora powoli dodawaj olej rzepakowy w cienkim, stałym strumieniu, zatrzymując się, aby w razie potrzeby zeskrobać boki. Sos powinien zagęścić się i połączyć.
Przenieść sos do dużej miski ustawionej w ciężkim garnku wyłożonym ręcznikiem.
Ubijając stale, powoli skropić oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i czarnym pieprzem. Odstawić.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni typu non-stick lub żeliwnej, jednostronnie smażonej na średnim ogniu do 177°.
Dodać ziemniaki w jednej warstwie i gotować, potrząsając patelnię i flipping ziemniaki z łopatką lub szczypce od czasu do czasu, aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka z siatki drucianej przenieś ziemniaki do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki ułożyć w dużej misce, skropić allioli, posypać papryką i szalotki i podawać, przechodząc dodatkowe Alli-oli przy stole. Dodatkowe alli-oli będzie przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 tydzień.