Pasztet Z Wątróbki

Pasztet Z Wątróbki
Pasztet z wątroby jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 22g białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, czosnek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 177 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej", oraz Pasztet z wieprzowiny i wątroby dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mielenie wieprzowiny: mielenie wieprzowiny przez maszynkę do mięsa kilka razy na drobnym ustawieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
1
Umieścić w blenderze koniak lub brandy, Madera lub sherry, czosnek, pietruszka, szalotka lub cebula, imbir, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
MaderaMadera
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KoniakKoniak
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj pokrojone w kostkę wątróbki i zmiksuj filiżankę na raz. Doprawić solą i pieprzem, dodając odrobinę Tabasco lub cayenne. 
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sos TabascoSos Tabasco
3
Zmieloną wieprzowinę wymieszać z mieszaną wątrobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
WątrobaWątroba
4
Ułóż terrynę z boczkiem i mieszaniną pasztetów: ułóż 4x8-calową terrynę z paskami boczku, wypełnij mieszaniną i przykryj boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,
1
Umieścić terrine w większym naczyniu do pieczenia i wypełnić większe naczynie wodą do połowy punktu z boku naczynia pasztet. Ta "łaźnia wodna" pomoże pasztetowi zatrzymać wilgoć i uzyskać gładszą konsystencję tekstury.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1
Piec w umiarkowanym piekarniku, 350 stopni F, przez około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Schłodzić pod ciężarem: schłodzić pasztet pod ciężarem, aby stał się jędrny i delikatny. Aby to zrobić, połóż na pasztecie kawałek woskowanego papieru lub folii aluminiowej i ustaw na całej powierzchni deskę obciążoną ciężkim przedmiotem. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Podawać: w czasie podawania doprowadzić terrine do stołu, pokroić, i służyć z chrupiący francuski chleb lub bułki i lampkę wina. Również dobre z sałatą i pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odmiana: używaj wątróbek z kurczaka, wieprzowiny i mięsa kiełbasowego w równych ilościach. Zobacz mój drugi przepis na pasztet maison.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn