Pasztet z wątróbek drobiowych Jo's
Pasztet z wątróbek kurczaka Jo's to bezglutenowy i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 8 g białka i 10 g tłuszczu. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis lubi 1 smakosz i kucharz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. To bardzo niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup czosnek, kapary, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują pasztet z wątróbek – najbardziej jedwabisty i kremowy mus z wątróbek drobiowych wszechczasów, pasztet z wątróbek drobiowych i pasztet z wątróbek drobiowych.
Instrukcje
W misce wymieszaj wątróbki drobiowe i mleko. Odstawić do namoczenia na 2 godziny, następnie odcedzić i wylać mleko.
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 10 minut. Dodaj rozmaryn, tymianek, liście laurowe i odsączone wątróbki drobiowe. Gotuj i mieszaj, aż wątróbki stwardnieją na zewnątrz, ale nadal będą różowe w środku, około 5 minut.
Przełóż wątróbki drobiowe do miski i wlej wino na patelnię. Gotuj na wolnym ogniu, aż wino zredukuje się do 1/4 pierwotnej objętości, następnie wątróbki z powrotem na patelnię i kontynuuj gotowanie, aż przestaną być różowe w środku, jeszcze około 5 minut.
Usuń i wyrzuć liście laurowe. Wątróbki zmielić w blenderze lub robocie kuchennym, dodać kapary, sól i pieprz. Zmiksuj na gładką masę, a następnie zeskrob mieszaninę do naczynia, w którym będziesz podawać. Przykryj folią spożywczą i przechowuj w lodówce co najmniej 4 godziny, aż ostygnie.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.