Pasztet z kurczaka z parmezanem topi się
Kurczak z parmezanem Melts to śródziemnomorski przepis na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 310 kalorii , 28 g białka i 14 g tłuszczu . Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką bułki ciabatta, sól, mielonego kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45% . Ten wynik jest solidny.Pasztet z kurczakiem i parmezanem – jedz jako burger lub na makaronie , pasztet wieprzowy Bánh Mì i mexi Melts z tuńczykiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 3 łyżki parmezanu, 2 łyżki sosu marinara, pieprz i sól. Pokruszyć kurczaka na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj cztery kotleciki.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem kuchennym. Smażyć 4 cale od ognia przez 4-6 minut z każdej strony lub do czasu, aż termometr wskaże 165° i sok będzie przezroczysty.
Na wierzch połóż pozostałą marinarę, mozzarellę i resztę parmezanu. Podpiekaj 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż sery się rozpuszczą. Na każdą połówkę bułki nałóż pasztecik.