Pasztet z indyka i resztek puree ziemniaczanego

Pasztet z indyka i resztek puree ziemniaczanego
Jeśli chcesz dodać więcej europejskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Turkey Shepherd's Pie z resztkami puree ziemniaczanego może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 260 kalorii , 26 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 82 centy za porcję . Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ziemniaków, cebuli, selera i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Podobne przepisy to Leftover Turkey Soup , Bridget Jones's Shepherd's Pie i Easy Shepherd's Pie (Beef And/or Lamb Combo) .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście
3
W dużym rondlu wymieszaj indyka, marchewkę, seler, cebulę, liście laurowe i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Cienkie Paski LubPokroić W Cienkie Paski Lub
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, OsuszoneFilety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
4
Zalej bulionem z kurczaka i postaw patelnię na dużym ogniu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż płyn lekko się zredukuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(zalecane: Gotowe)(zalecane: Gotowe)
5
Wyjmij liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Cienkie Paski LubPokroić W Cienkie Paski Lub
6
Zdjąć z ognia i dodać groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Przenieś mieszankę z indyka do głębokiego talerza do ciasta lub płytkiego naczynia do zapiekania umieszczonego na blasze do pieczenia. Nałóż puree ziemniaczane na wierzch i za pomocą tylnej części łyżki ułóż równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
8
Połóż ciasto na blasze do pieczenia i piecz przez 15 minut, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a nadzienie będzie bulgotać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście
1
Podawaj ciasto z zieloną sałatą w torebce.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn