Pasztet z indyka i resztek puree ziemniaczanego
Jeśli chcesz dodać więcej europejskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Turkey Shepherd's Pie z resztkami puree ziemniaczanego może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 260 kalorii , 26 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 82 centy za porcję . Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ziemniaków, cebuli, selera i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Podobne przepisy to Leftover Turkey Soup , Bridget Jones's Shepherd's Pie i Easy Shepherd's Pie (Beef And/or Lamb Combo) .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
W dużym rondlu wymieszaj indyka, marchewkę, seler, cebulę, liście laurowe i tymianek.
Zalej bulionem z kurczaka i postaw patelnię na dużym ogniu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż płyn lekko się zredukuje.
Zdjąć z ognia i dodać groszek.
Przenieś mieszankę z indyka do głębokiego talerza do ciasta lub płytkiego naczynia do zapiekania umieszczonego na blasze do pieczenia. Nałóż puree ziemniaczane na wierzch i za pomocą tylnej części łyżki ułóż równą warstwę.
Połóż ciasto na blasze do pieczenia i piecz przez 15 minut, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a nadzienie będzie bulgotać.
Podawaj ciasto z zieloną sałatą w torebce.