Pasztet Wołowy z Patelni
Ciasto z wołowiną na patelni wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,28 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 665 kalorii, 24 g białka i 44 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką karkówkę mieloną, paprykę, złote rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak 30-minutowe ciasto z wołowiną na patelni, 30-minutowe ciasto z wołowiną na patelni i Patelnia z wołowiną taco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Rozgrzej olej roślinny na 10-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, paprykę, czosnek i obficie szczyptę soli i pieprzu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane i po prostu miękkie, około 6 minut.
Dodaj pomidory, kminek i cynamon i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Przesuń warzywa na jedną stronę patelni i dodaj wołowinę na drugą stronę; doprawiamy wołowinę solą i pieprzem. Zwiększ ogień do wysokiego i gotuj, mieszając składniki, aż wołowina przestanie być różowa, około 3 minut. Wymieszaj rodzynki i oliwki i zdejmij z ognia.
Rozwiń spód ciasta i wyśrodkuj go nad nadzieniem; Dociśnij brzeg do wnętrza patelni za pomocą widelca.
Przenieś do piekarnika i piecz, aż skórka stanie się złotobrązowa, od 15 do 20 minut.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Totus Tuus Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava charakteryzuje się jasnymi aromatami brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej z nutą lukrecji. Wino jest skoncentrowane, wyczuwalne i gęste w ustach, o soczystym, kamienistym charakterze z aromatami cytrusów, pestek i anyżu. W ustach ukazuje bogactwo i żywotność, a jasny finisz jest długi.