Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 194 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bułki tartej, jogurt, liści pietruszki płaskie liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Paszteciki Z Soczewicy, Azjatyckie paszteciki z ryżem i soczewicą, oraz Perskie Paszteciki Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś soczewicę i 3 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień, doprawić solą i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Odcedzić i ostudzić. (Jeśli nie używasz soczewicy natychmiast, pozostaw do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce w płynie do gotowania do 5 dni.)
Połącz soczewicę, ½ łyżeczki soli, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, jajka, bułkę tartą i pietruszkę w średniej misce.
Przenieść połowę mieszaniny do robota kuchennego; pulsować, aż będzie gładka (lub zacieru z masher ziemniaków). Złóż do pozostałej mieszaniny soczewicy, aż dobrze połączone. Za pomocą miary ¼ szklanki jako miarka, kształt mieszaniny na osiem 2 ½ -calowe paszteciki.
Podgrzej ciężką, dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej i zawirować, aby pokryć dno.
Dodaj paszteciki w jednej warstwie, w razie potrzeby pracując partiami. Gotować, obracając raz, aż chrupiące i brązowy, o 4 protokół.
Przenieść paszteciki do serwowania talerzy i lekko ostudzić.Liście sałaty podzielić na talerze; na wierzch polać pasztecikami z soczewicy. Podzielić jogurt między talerze. Doprawić solą, posypać cayenne i skropić oliwą z oliwek.
Dekoruj jagodami kapara, pokrojoną cebulą i natką pietruszki.