Pastrami Wędzonymi W Piecu
Pastrami wędzone w piecu mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 7. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 622 kalorie, 57g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka hickory smoking chips, sól utwardzania, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dip Z Łososia Pieczonego W Piecu, Wędzony Paprikan Pieczony Łosoś, oraz Wędzony w piekarniku Chuck-Eye z kremem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wszystko z wyjątkiem mostek w małej misce.
Umieść mostek fat-side w dół na powierzchni roboczej.
Posyp ją równomiernie połową utwardzanej mieszanki i delikatnie poklep mieszaninę na mięso.
Odstawić, aż utwardzana mieszanina nawilży się, przyciemni i przylgnie do mostka, około 25 minut. Odwróć mostek i posypać go równomiernie pozostałą mieszaniną utwardzania.
Pozostawić, aż utwardzania mieszaniny nawilża, ciemnieje w kolorze, i przylega do mostku, o 15 minut więcej.
Umieść mostek w bardzo dużej (2 - do 2-1/2-galon) zamykanej plastikowej torbie. (Alternatywnie, można umieścić go w patelni do pieczenia i przykryć szczelnie folią aluminiową.) Przechowywać w lodówce przez 7 dni, odwracając mostek co 2 dni. Ósmego dnia zamocuj stojak z drutu na blasze do pieczenia.
Wyjmij mostek z torby i delikatnie odklep nadmiar wilgoci ręcznikami papierowymi.
Odstawić mostek w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. W międzyczasie wyjmij wszystkie stojaki z piekarnika, z wyjątkiem jednego ułożonego w najniższej pozycji.
Rozgrzej piekarnik do 93°. Ułóż wnętrze patelni w poprzek folią, nakładając ją na środek patelni o około 1 cal. Upewnij się, że dno i boki patelni są całkowicie pokryte, a nadmiar folii rozciąga się na długie boki i lekko w górę i na krótkie boki patelni. Zrębki rozsypać równą warstwą na folii w dolnej części patelni. Dopasuj stojak do pieczenia nad chipsami. (Stojak do pieczenia powinien znajdować się co najmniej 1 1/2 cala nad dnem patelni. Możesz spróbować przewrócić go w razie potrzeby. Jeśli stojak do pieczenia nadal znajduje się zbyt nisko, użyj stojaka do gotowania na parze lub chłodzenia drutu, który znajduje się co najmniej 1 1/2 cala nad dnem patelni.)
Umieść mostek na stelażu. Przynieś długie krawędzie folii, aby spotkać się w środku. Złóż folię trzy razy i zaciskaj ją, aby szczelnie zamknąć, upewniając się, że nie dotyka mostka, aby dym mógł krążyć wokół mięsa. Podnieś folię po bokach, aby spełnić górny szew i zacisnąć, upewniając się, że cały stojak i mostek są całkowicie otoczone folią i nie ma dziur rozdziawionych.
Umieść patelnię w dwóch palnikach na średnim ogniu, aż stały strumień dymu wyleje się z górnego szwu wiązki folii, około 5 minut. (Ten krok nie wytwarza Tony dymu, ale nadal możesz chcieć otworzyć okno lub włączyć wentylator powyżej swojego zasięgu.)
Umieścić patelnię w piekarniku i palić, aż pastrami osiągnie 60° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 4 do 6 godzin.
Wyjmij patelnię z piekarnika i ostrożnie otwórz górny szew folii.
Wyjmij stelaż i pastrami na blachę do pieczenia lub żaroodporną powierzchnię roboczą; odstaw na bok.Wyrzucić folię i zrębki wędzarnicze. (Można natychmiast przystąpić do przepisu i parować pastrami, lub schłodzić mięso do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce szczelnie owinięte w folię do 24 godzin.) Do gotowania na parze:zwiększyć temperaturę piekarnika do 163° i utrzymać stojak w najniższej pozycji.
Na pustej patelni ułożyć tłuszcz pastrami, odstawić na bok.
Umieść wodę w dużym rondlu, przykryj szczelną pokrywką i zagotuj na dużym ogniu.
Umieść patelnię na stojaku piekarnika i wlej tyle wrzącej wody, aby dotrzeć do połowy najgrubszej strony pastrami, uważając, aby nie wylać go bezpośrednio na pastrami. (Możesz nie potrzebować całej wody.) Patelnię szczelnie przykryć folią. Pastrami na parze w piekarniku do miękkości noża, około 3 godzin.
Wyjmij pastrami na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut przed krojeniem na ziarno.