Pastrami-Stek Peklowany

Stek z pastrami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 52g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, brązowy cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek w spódnicy z boczkiem z kurkami i szalotką, Hot pastrami bagels, oraz Pastrami Łosoś.
Instrukcje
Na średniej patelni, toast kolendry i gorczycy, ziarna pieprzu i kozieradki na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minuta.
Przenieść na powierzchnię roboczą do ostygnięcia. Używając boku noża szefa kuchni, grubo zmiażdżyć przyprawy.
Umieść pokruszone przyprawy w misce i dodaj czosnek, sól koszerną, brązowy cukier i imbir. Przetrzyj mieszaninę po obu stronach steku i włóż mięso do wytrzymałej plastikowej torby. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 18 i do 24 godzin.
Zeskrobać mieszankę przyprawową ze steku. Ustaw dużą patelnię żeliwną na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty. Podnieść ciepło do umiarkowanie wysokiej, dodać olej i ciepła, aż prawie do palenia.
Dodaj stek i gotować, aż dobrze rumiane na dnie, o 4 protokół. Obniżyć ciepło do umiarkowanego, włączyć stek i gotować, aż rumiane na dnie, o 4 Więcej minut dla średnio rzadkie.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut. Mięso cienko pokroić na ziarno i podawać.
Dodać do przodu: gotowany stek można schłodzić na noc.
Rekomendacja wina: Młody Kalifornijski Zinfandel z dużą ilością przypraw i owoców najlepiej połączy się z tym peklowanym stekiem. Spróbuj 1997 Geyser Peak Winemaker ' s Selection lub 1996 St. Francis Reserve Pagani Vineyard.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.