Pastis Karmelowo-Jabłkowy

Pastis Karmelowo-Jabłkowy
Pastis karmelowo-jabłkowy wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, miodu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Halloween. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pastis Karmelowo-Jabłkowy, Tajny składnik (pastis): Pastis-glazurowana ryba z koprem włoskim, oraz Tajny składnik (pastis): Pastis i Persillade Nadziewane m.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rezerwa 2 łyżki migdałów i równomiernie rozprowadzić Pozostałe migdały na blasze do pieczenia, a następnie tosty w górnej trzeciej piekarnika, aż złoty, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 204°. 3toss jabłko kliny z sokiem z cytryny i 1/4 łyżeczki cynamonu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Gotować 1 łyżkę masła z miodem i cukrem granulowanym w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, stale i ostrożnie mieszając drewnianą łyżką (mieszanina spieni się), aż mieszanina będzie głęboka złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Ostrożnie dodać jabłka (karmel stwardnieje, a następnie upłynnić), mieszając delikatnie od spodu patelni do Płaszcz jabłka z karmelem, i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Jabłka odsączyć w durszlaku ustawionym nad dużą misą, zastrzegając karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Przenieść jabłka do innej miski i wymieszać z prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Wlać karmel przez sito o drobnych oczkach do 2-litrowego ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Dusić energicznie, aż płyn zmniejszy się do gęstej glazury (około 1/3 szklanki), 5 do 10 minut. Przechowywać w cieple lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Wymieszać cukier i pozostałe 3/4 łyżeczki cynamonu i przełożyć na sito o drobnych oczkach lub Przesiewacz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PrzesiewaczPrzesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Posmaruj springform pan pozostałym masłem. Przykryj stos filo folią i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Pozostając przykryte filo, ułóż 1 arkusz na powierzchni roboczej i posmaruj masłem, a następnie lekko odkurz cukrem cynamonowym. Podnieś maślaną Filo i delikatnie Dopasuj do patelni z zwisającymi końcami. Lekko obrócić patelnię, następnie masło i cukier kolejny arkusz i umieścić na patelni. (Arkusze nie powinny się wyrównywać.) Powtórz z 7 arkuszami, obracając patelnię za każdym razem, aby zwis arkuszy pokrywał całą obręcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
Rozłóż mieszankę jabłek równomiernie w skorupie Filo i gładkim wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
13
Pozostałą blachę posmarować masłem i odrobiną cukru cynamonowego i położyć na nadzieniu, delikatnie zgniatając blachę lekko, aby zmieściła się na patelni. Przynieś krawędzie zwisających dolnych arkuszy do góry i nad wypełnieniem i górnym arkuszem, aby je zamknąć. (Phyllo powinno wyglądać rustykalnie, ale unikać wysokich szczytów, ponieważ mogą się palić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Umyj wierzch pozostałym masłem i posyp zarezerwowanymi migdałami. Przesiać cukier cynamonowy obficie na pastis i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż top będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Zwiększ temperaturę piekarnika do 218° i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie głęboka, złotobrązowa i błyszcząca, około 15 minut. (Niektóre krawędzie mogą być bardzo ciemne). Schłodzić pastis na patelni na stojaku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Usuń stronę patelni ostrożnie i ostudzić pastis 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PastisPastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Przełożyć na talerz i pokroić w kliny ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
18
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
1
Jabłka można gotować, a karmel przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić osobno, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn