Pastis karmelowo-jabłkowy wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, miodu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Halloween. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pastis Karmelowo-Jabłkowy, Tajny składnik (pastis): Pastis-glazurowana ryba z koprem włoskim, oraz Tajny składnik (pastis): Pastis i Persillade Nadziewane m.
Instrukcje
1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Rezerwa 2 łyżki migdałów i równomiernie rozprowadzić Pozostałe migdały na blasze do pieczenia, a następnie tosty w górnej trzeciej piekarnika, aż złoty, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 204°. 3toss jabłko kliny z sokiem z cytryny i 1/4 łyżeczki cynamonu w dużej misce.
Gotować 1 łyżkę masła z miodem i cukrem granulowanym w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, stale i ostrożnie mieszając drewnianą łyżką (mieszanina spieni się), aż mieszanina będzie głęboka złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Ostrożnie dodać jabłka (karmel stwardnieje, a następnie upłynnić), mieszając delikatnie od spodu patelni do Płaszcz jabłka z karmelem, i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół.
Wlać karmel przez sito o drobnych oczkach do 2-litrowego ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Dusić energicznie, aż płyn zmniejszy się do gęstej glazury (około 1/3 szklanki), 5 do 10 minut. Przechowywać w cieple lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Wymieszać cukier i pozostałe 3/4 łyżeczki cynamonu i przełożyć na sito o drobnych oczkach lub Przesiewacz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Posmaruj springform pan pozostałym masłem. Przykryj stos filo folią i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Pozostając przykryte filo, ułóż 1 arkusz na powierzchni roboczej i posmaruj masłem, a następnie lekko odkurz cukrem cynamonowym. Podnieś maślaną Filo i delikatnie Dopasuj do patelni z zwisającymi końcami. Lekko obrócić patelnię, następnie masło i cukier kolejny arkusz i umieścić na patelni. (Arkusze nie powinny się wyrównywać.) Powtórz z 7 arkuszami, obracając patelnię za każdym razem, aby zwis arkuszy pokrywał całą obręcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cynamonowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
Rozłóż mieszankę jabłek równomiernie w skorupie Filo i gładkim wierzchu.
Pozostałą blachę posmarować masłem i odrobiną cukru cynamonowego i położyć na nadzieniu, delikatnie zgniatając blachę lekko, aby zmieściła się na patelni. Przynieś krawędzie zwisających dolnych arkuszy do góry i nad wypełnieniem i górnym arkuszem, aby je zamknąć. (Phyllo powinno wyglądać rustykalnie, ale unikać wysokich szczytów, ponieważ mogą się palić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cynamonowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Umyj wierzch pozostałym masłem i posyp zarezerwowanymi migdałami. Przesiać cukier cynamonowy obficie na pastis i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż top będzie złoty kolor, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Cynamonowy
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
15
Zwiększ temperaturę piekarnika do 218° i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie głęboka, złotobrązowa i błyszcząca, około 15 minut. (Niektóre krawędzie mogą być bardzo ciemne). Schłodzić pastis na patelni na stojaku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Usuń stronę patelni ostrożnie i ostudzić pastis 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pastis
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Przełożyć na talerz i pokroić w kliny ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
18
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Brzoskwinie
1
Jabłka można gotować, a karmel przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić osobno, przykryć.