Pastel de Choclo (ciasto wołowo-kukurydziane)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj Pastel de Choclo (wołowina i Paster kukurydziany). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz grillowaną pierś z kurczaka, mieloną wołowinę, oliwki kalamatan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pastel de Choclo (ciasto wołowo-kukurydziane), Pastel De Choclo (Zapiekanka Wołowa Z Polewą Kukurydzianą), oraz Ciasto mięsno-kukurydziane (Pastel de Choclo).
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, połączyć wołowinę i oliwę z oliwek; rozbić wołowinę na kawałki i mieszać często, aż nie będzie już różowy w środku i płyn odparuje, 7 do 10 minut.
Tymczasem, w małej misce, przykryć rodzynki gorącą wodą z kranu i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Łyżką szczelinową przełożyć wołowinę do miski. Do kapieli dodać cebulę i czosnek. Mieszać często na dużym ogniu, aż cebula jest lekko rumiane, 6 do 8 protokół.
Dodaj rodzynki, oliwki, papryka, kminek, wołowina, i 3 łyżki wody; wymieszać na średnim ogniu do mieszania smaków, 3 do 4 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Mieszanka łyżka do 4 indywidualnych zapiekanek (2-do 2 1/2-cup rozmiar).
Jajka pokroić na pół wzdłuż.
Połóż równe porcje kurczaka na wołowinie i wciśnij połówki jajek do zapiekanek, tworząc poziom mieszanki.
W maszynce, wirować kukurydzę, 1/2 łyżeczki pieprzu i śmietany, aż grubo puree. Opłukać i osuszyć patelnię, a następnie wlać mieszaninę kukurydzy na patelnię. Mieszając na dużym ogniu, doprowadzić do bulgotania, następnie zmniejszyć ogień i, często mieszając, gotować na wolnym ogniu, aż ciemniejszy żółty i suchszy, 5 do 7 minut. Łyżka mieszanki kukurydzy równo nad wołowiną, kurczakiem i jajkami i poziom rozprzestrzeniania.
Ustawić zapiekanki na blasze do pieczenia.
Piec, odkryte, ustawić na stojaku umieszczone tak topy są o 4 cali od brojlerów, aż gorąco w centrum, 13 do 16 protokół. Włącz ciepło do broil (ciepło nie może przyjść od razu) i brązowe skórki, 3 do 4 minut więcej po brojlerów jest gorąco.
Połączenie win: chilijski Cabernet Sauvignon lub Merlot z ciemnymi smakami cassis, śliwkowymi i czarno-oliwkowymi, takimi jak Santa Rita Cabernet Sauvignon