Pasta Truskawkowo-Pomarańczowa
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Strawberry-Orange Spread może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, skórkę pomarańczową, sproszkowaną pektynę owocową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Pasta Truskawkowo-Pomarańczowa, Strawberry Orange Spread, oraz Pasta Truskawkowo-Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj truskawki, pektynę, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy w 3-ćwiartkowym rondlu, aż pektyna się rozpuści.
Podgrzać na dużym ogniu około 2 minut, stale mieszając, do walcowania broil. Wymieszać z cukrem.
Podgrzać do walcowania wrzenia, stale mieszając; usunąć z ciepła.
Skim off pianki. Natychmiast wlać do gorącego, wysterylizowanego słoika, pozostawiając 1/4-calowy headspace lub do pojemników zamrażalniczych, pozostawiając 1/2-calowy headspace. Wytrzyj felgi słoików lub pojemników; uszczelnij.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 24 godzin lub do Ustawienia. Przechowywać w lodówce lub zamrażarce do 3 miesięcy.