Pasta Puttanescan jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 507 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czosnek, kapary, grubą sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i pokruszony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Saute mieszaniny aż anchois stopić się w oleju i całkowicie rozpuścić i czosnek jest delikatny, o 3 minut: kuchnia nigdy nie pachniało tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodaj oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i pietruszkę. Doprowadzić sos do bańki, zmniejszyć ogień, i gotować 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Sos wymieszać z gotowanym makaronem. Podaj chleb i ser przy stole i podawaj z sałatką z gorzkiej zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
Sos żurawinowy, Do Podania
Zieloni
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Połączyć warzywa w salaterce. Wycisnąć sok z 1 cytryny na misce.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.