Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca
Pasta Puttanescan jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 507 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czosnek, kapary, grubą sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i pokruszony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Saute mieszaniny aż anchois stopić się w oleju i całkowicie rozpuścić i czosnek jest delikatny, o 3 minut: kuchnia nigdy nie pachniało tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodaj oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i pietruszkę. Doprowadzić sos do bańki, zmniejszyć ogień, i gotować 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Sos wymieszać z gotowanym makaronem. Podaj chleb i ser przy stole i podawaj z sałatką z gorzkiej zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ZieloniZieloni
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Połączyć warzywa w salaterce. Wycisnąć sok z 1 cytryny na misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Mżawka sałatka obficie z oliwą z oliwek extra virgin. Wrzucić sałatkę i doprawić sałatkę solą i pieprzem. Ułóż sałatkę na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
8
Udekoruj talerze czarnymi oliwkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki CzarneOliwki Czarne

Składniki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn