Pasta Puttanesca
Przepis makaron Puttanesca może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 686 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pastę z anchois, SOS puttanesca, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać Greckie oliwki, można śledzić to danie główne z Jedna Miska Czekoladowych Ciasteczek Owsianych jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
* Kucharze uwaga: ta ilość sosu wystarcza na 3 posiłki z makaronem i wystarcza na 4 szybkie obiady na bazie makaronu Puttanesca. Jeśli robisz tylko ten przepis, dodatkowy sos można zamrozić do 3 miesięcy.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, przelać do dużej miski i przykryć folią, aby się ogrzać.
W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute 2 protokół.
Dodaj pomidory, oliwki, kapary, pastę anchois, sól i płatki czerwonej papryki i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać wino i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Wlać 2 szklanki mieszanki na makaron i wrzucić do połączenia. Wierzch z parmezanem. Przechowywać w lodówce lub zamrozić pozostały sos do momentu, aż będzie gotowy do użycia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator