Pasta Primavera

Pasta Primavera
Przepis na makaron Primavera może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Za $1.09 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 19g tłuszczu i w sumie 429 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory, sól, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pasta Primavera, Pasta Primavera, oraz Pasta Primavera dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj rotini i gotuj do miękkości, około 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RotiniRotini
3
Odcedź, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Podczas gotowania makaronu rozpuść masło na 14-calowej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj cebulę i paprykę i gotuj do miękkości, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj 2 łyżeczki soli, czarnego pieprzu i czosnku i gotuj przez 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodaj dynię i kontynuuj gotowanie, mieszając w razie potrzeby, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Dodaj blanszowane brokuły, mrożony groszek i marchewkę i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch I MarchewGroch I Marchew
1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
9
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
10
Dodaj makaron i zarezerwowaną wodę do gotowania do sosu i gotuj, aż makaron się rozgrzeje, a składniki dobrze się połączą, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Zdejmij z ognia i dodaj starty ser Parmigiano-Reggiano i świeżą bazylię, jeśli używasz. Następnie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
12
W razie potrzeby udekoruj danie większą ilością sera i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Fonterutoli Chianti Classico z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Fonterutoli Chianti Classico
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: Głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich toasty i pikantnych odcieni.Smak: uderzenie w usta jest ostre, ale miękkie ze względu na znaczną strukturę garbników, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość jest połączona z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico to kłujące i szorstkie wino, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest teraz gotowy do picia, ale poprawi się jeszcze przez co najmniej pięć lat.Alkohol: 13,5% obj.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn