Pasta Ponza
Przepis makaron Ponza można zrobić w około 55 minut. Ten przepis służy 6. Za 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 12g tłuszczu i w sumie 444 kalorii. 27 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, pomidorów winogronowych, kaparów i pietruszki o płaskich liściach. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 64%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak My Go-to Spiralized Diet Pasta: Pieczony kurczak i makaron z cukinii z jarmużu, Makaron czekoladowy z sosem śmietanowym Gorgonzola i 10 romantycznych dań z makaronu, oraz Kolacja dziś wieczorem: Pastan alla Burina (makaron z sosem rustykalnym).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Odłóż na bok.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia włożyć pomidory, kapary, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Rzuć do płaszcza.
Posyp bułką tartą mieszankę pomidorów.
Skrop wierzch oliwą z oliwek i piecz przez 30 do 35 minut, aż wierzch będzie złoty. Ostudzić przez 5 minut.
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Odcedź i zarezerwuj około 1 szklanki wody z makaronu.
Umieść makaron w dużej misce do serwowania. Nałóż mieszankę pomidorów na makaron.
Dodaj ser i dobrze wymieszaj. W razie potrzeby rozcieńczyć sos odrobiną wody z makaronu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.