Pasta e Fagioli III
Pastan e Fagioli III jest wegańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 556 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby, oregano, escarole, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest super. Spróbuj 30-minutowa Pastan i zupa z fasoli (Pastan e Fagioli), Pastan e Fagioli (włoski makaron i zupa fasolowa), oraz Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować makaron w dużym garnku z wrzącą wodą, aż zrobić, około 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, ale rezerwy wody do późniejszego wykorzystania.
Na dużej patelni na średnim ogniu, ciepły olej i podsmażyć czosnek, cebula, i grzyby do miękkości.
Miejsce escarole na wierzchu warzyw na patelni, i przykryć, aż escarole zwiędnie. Wymieszać z sosem pomidorowym i fasolą. Doprawić oregano i cukrem oraz solą i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu przez około 15 do 20 minut.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
Wymieszać w 1 szklance wody z makaronu; w razie potrzeby wymieszać więcej,aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.