Parting Glass Belgijski Dubbel (Dla Średnio Zaawansowanych)

Parting Glass Belgijski Dubbel (Dla Średnio Zaawansowanych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Parting Glass Belgian Dubbel (dla średnio zaawansowanych piwowarów). Ten przepis służy 48 i kosztuje $4.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 47g białka, oraz 16G tłuszczu. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz aromatic malt, candi inc. d belgijski syrop candi, słód Pale pszeniczny i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Berliner Weisse (Dla Średniozaawansowanych), Russian Imperial Stout (Dla Zaawansowanych), oraz Galaretka witrażowa (znana również jako galaretka z połamanego szkła) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 15 quarts wody z kranu do 71° i dodać do zacieru tun.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Mash-in powoli, dodając wszystkie ziarna do zacieru zacieru, mieszając, aby zapobiec zbrylaniu. Temperatura zacieru powinna wynosić 149 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
3
W oddzielnym pojemniku podgrzać 9 3/4 kwarty wody z kranu do 94°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Rozgnieść dodając 9 3/4 ćwiartki wody z kranu 94° do kranu zacieru, mieszając, po pozostawieniu zacieru na odpoczynek przez 60 minut. Temperatura powinna wynosić około168.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Pozostawić w temperaturze zacieru na 15 minut. W oddzielnym pojemniku podgrzać 2 1/2 galonów wody z kranu do 78°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Powoli odcedzić brzeczkę i dodać z powrotem do kadzi zacieru, recyrkulując, aż brzeczka będzie czysta i wolna od cząstek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
7
Spuścić zacieru tun gotować czajnik, sparing z 2 1/2 galonów 172°f wody z kranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Dodać chmiel.
9
Po zebraniu wszystkich zacierów dodaj cukry i zanotuj grawitację preboil. Doprowadzić brzeczkę do wrzenia.
10
Pozostawić brzeczkę do wrzenia 60 minut, dodając wir i drożdże składniki odżywcze, jak wspomniano powyżej. (Jeśli Twój system Parzenia nie wytwarza energicznego wrzenia, rozważ przedłużenie wrzenia do 75 lub 90 minut i dodanie chmielu w 60 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
11
Schłodzić brzeczkę i przenieść do odkażonego wózka lub wiadra z śluzą powietrzną. Napowietrzać przez wstrząsanie lub natlenić kamieniem natleniającym.
12
Drożdże Pak i pozostawić do fermentacji w temperaturze 64 ° F do 66 ° F przez 2 do 3 dni, a następnie pozostawić do swobodnego wzrostu temperatury fermentacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
13
Stojak piwo do drugiego sanitized carboy lub wiadro i pozwalają na stan, degustacja okresowo sprawdzić rozwój smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
14
Butelka lub beczka w 2,5 do 3 tomów. (Beczka, jeśli chcesz, ale to naprawdę zabłyśnie, gdy butelka jest kondycjonowana.)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia100
Magazyn