Parting Glass Belgijski Dubbel (Dla Średnio Zaawansowanych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Parting Glass Belgian Dubbel (dla średnio zaawansowanych piwowarów). Ten przepis służy 48 i kosztuje $4.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 47g białka, oraz 16G tłuszczu. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz aromatic malt, candi inc. d belgijski syrop candi, słód Pale pszeniczny i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Berliner Weisse (Dla Średniozaawansowanych), Russian Imperial Stout (Dla Zaawansowanych), oraz Galaretka witrażowa (znana również jako galaretka z połamanego szkła) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 15 quarts wody z kranu do 71° i dodać do zacieru tun.
Mash-in powoli, dodając wszystkie ziarna do zacieru zacieru, mieszając, aby zapobiec zbrylaniu. Temperatura zacieru powinna wynosić 149 ° F.
W oddzielnym pojemniku podgrzać 9 3/4 kwarty wody z kranu do 94°.
Rozgnieść dodając 9 3/4 ćwiartki wody z kranu 94° do kranu zacieru, mieszając, po pozostawieniu zacieru na odpoczynek przez 60 minut. Temperatura powinna wynosić około168.
Pozostawić w temperaturze zacieru na 15 minut. W oddzielnym pojemniku podgrzać 2 1/2 galonów wody z kranu do 78°.
Powoli odcedzić brzeczkę i dodać z powrotem do kadzi zacieru, recyrkulując, aż brzeczka będzie czysta i wolna od cząstek ziarna.
Spuścić zacieru tun gotować czajnik, sparing z 2 1/2 galonów 172°f wody z kranu.
Po zebraniu wszystkich zacierów dodaj cukry i zanotuj grawitację preboil. Doprowadzić brzeczkę do wrzenia.
Pozostawić brzeczkę do wrzenia 60 minut, dodając wir i drożdże składniki odżywcze, jak wspomniano powyżej. (Jeśli Twój system Parzenia nie wytwarza energicznego wrzenia, rozważ przedłużenie wrzenia do 75 lub 90 minut i dodanie chmielu w 60 minut.)
Schłodzić brzeczkę i przenieść do odkażonego wózka lub wiadra z śluzą powietrzną. Napowietrzać przez wstrząsanie lub natlenić kamieniem natleniającym.
Drożdże Pak i pozostawić do fermentacji w temperaturze 64 ° F do 66 ° F przez 2 do 3 dni, a następnie pozostawić do swobodnego wzrostu temperatury fermentacji.
Stojak piwo do drugiego sanitized carboy lub wiadro i pozwalają na stan, degustacja okresowo sprawdzić rozwój smaku.
Butelka lub beczka w 2,5 do 3 tomów. (Beczka, jeśli chcesz, ale to naprawdę zabłyśnie, gdy butelka jest kondycjonowana.)
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.