Parmezan-ziemniaki pieczone
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać parmezan-pieczone ziemniaki spróbować. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 14g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pietruszki, oliwy z oliwek, mąki i gałązek rozmarynu. 225592 osób było zadowolonych, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 100%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone Ziemniaki Z Parmezanem, Parmezan-Ziemniaki Pieczone, oraz Ziemniaki Pieczone W Parmezanie.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Umieść ziemniaki na patelni z osoloną wodą, zagotuj i gotuj dokładnie przez 2 minuty.
Dobrze odcedzić i wrzucić trochę oleju do herbu.
Wymieszać mąkę, parmezan, zioła i gałkę muszkatołową razem w naczyniu z małą szczyptą soli i wrzucić ziemniaki do mieszanki, aż równomiernie pokryte.
Podgrzej dobrą warstwę oleju w płytkiej, nieprzywierającej tacy do pieczenia na płycie kuchennej lub w piekarniku, a następnie ostrożnie dodaj ziemniaki do tacy. Ziemniaki obrócić, aby pokryć je w oleju i smażyć przez 40 minut, obracając raz. Jeśli czują, że trzymają się patelni, nie ruszaj ich, po prostu zostaw na cały czas. Pieczemy na złoty kolor i chrupiąco i od razu podajemy.