Parmezan z zielonych pomidorów
Parmezan z zielonych pomidorów to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 245 kalorii . Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką bazylię, parmezan, proszek czosnkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują smażony parmezan z zielonych pomidorów , smażony parmezan z zielonych pomidorów i pieczone miski z ricottą z kurczakiem i parmezanem oraz mieszaną zieloną sałatę z winegretem pomidorowo-bazyliowym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Połóż plasterki pomidorów w jednej warstwie na ręcznikach papierowych; posypać solą.
Odstaw na 5 minut; osuszyć.
W płytkiej misce ubić białka na pianę.
W osobnej, płytkiej misce umieść mąkę. W innej płytkiej misce połącz bułkę tartą, parmezan, proszek czosnkowy i bazylię.
Plasterki pomidorów obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w białkach jaj i panierujemy w mieszance bułki tartej.
Ułożyć na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec bez przykrycia przez 35–40 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia, raz obracając.
Rozsmaruj 1-1/2 szklanki sosu spaghetti na natłuszczonej blaszce o wymiarach 11 x 7 cali. naczynie do pieczenia. Na wierzchu ułóż połowę pomidorów i posmaruj serem ricotta.
Posypać 1-1/2 szklanki sera mozzarella.
Ułóż warstwę pozostałych pomidorów, sosu spaghetti i sera mozzarella.
Piec bez przykrycia przez 35–40 minut lub do momentu, aż zaczną bąbelkować, a ser się roztopi.