Parmezan Placek Ziemniaczany
Przepis parmezan placek ziemniaczany jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Naleśnik ziemniaczano-porowy, Szwajcarski Placek Ziemniaczany, oraz Naleśnik ze słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej (12-calowej średnicy) patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować do miękkości i pachnące, o innym 2 protokół. Doprawić mieszankę cebuli solą i pieprzem.
Przenieść mieszaninę cebuli do dużej miski i odstawić. Zarezerwuj patelnię.
W międzyczasie zetrzyj ziemniaki w robocie kuchennym za pomocą ostrza mocującego kratę. Użyj ręcznika kuchennego, aby wycisnąć wodę z tartych ziemniaków.
Dodać ziemniaki do miski z mieszaniną cebuli.
Dodać parmezan i bazylia. Wymieszać do połączenia i doprawić dodatkiem soli i pieprzu, do smaku.
Rozgrzać pozostałą oliwę na dużym ogniu w tej samej patelni, która była używana do gotowania cebuli. Gdy patelnia jest gorąca, ale nie palić dodać mieszaninę ziemniaków. Użyj szpatułki, aby mocno i równomiernie wcisnąć mieszaninę do patelni. Włączyć ogień w dół do średniej i gotować mieszaninę ziemniaków, aż dno jest złoty brąz i naleśnik może poruszać się na patelni, o 12 do 15 protokół. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej, jeśli naleśnik jest zbyt szybko brązowieje w miejscach.
Umieść duży talerz na wierzchu naleśnika i wyrzuć naleśnik z patelni. Podgrzać patelnię z powrotem do góry. Gdy patelnia jest gorąca przesuń naleśnik z powrotem na patelnię i gotować, aż dno będzie złote i jest gotowane przez, o 12 do 15 protokół. Wsuń naleśnik na talerz, pokrój i podawaj.