Parmezan-jajka pieczone z papryką
Parmezan-jajka pieczone z papryką to bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 33 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, paprykę, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Niskowęglowodanowe jajka pieczone w papryce, Jajka pieczone w piwie z papryką i cebulą, oraz Trzy-serowe jajka zapiekane z pieczoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. mgła 6 płytkie (około 12-oz.) pieczenie naczyń w sprayu do gotowania.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia.
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę; gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę dłużej. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i 1 łyżką. woda. Doprawić solą i pieprzem.
Podzielić mieszankę warzywną między naczynia do pieczenia. Do każdego naczynia rozbić po dwa jajka, posypać serem i doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, o 15 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem, aby żółtka trochę ujędrniły.