Parmezan i papryka Grissini
Parmezan i popękany pieprz Grissini wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka białka jaja, ciepła woda, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Parmezan i papryka Grissini, Sól i pieprz Grissini, oraz Pieczenie chleba: rumiane masło i parmezan Grissini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszać do miękkiego ciasta formy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Przykryj i pozostaw 5 minut. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i białka jajka, mieszając trzepaczką; równomiernie wymieszać ciasto.
Ciasto posypać serem i pieprzem. Lekko pokryć ciasto sprayem do gotowania; przykryć folią. Delikatnie wciśnij dodatki do ciasta; usuń folię.
Posypać każdy z 2 blach do pieczenia z 1 łyżeczką mąki kukurydzianej.
Przeciąć ciasto na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty (12 x 4 cale).
Wytnij każdy z prostokątów w poprzek na 12 (1-calowe) paski.
Pracując z 1 paskiem na raz (przykryj pozostałe paski, aby zapobiec wyschnięciu), delikatnie zwiń każdy pasek w kłódkę. Trzymając końce kłody między palcem wskazującym a kciukiem każdej ręki, delikatnie pociągnij kłódkę do 14-calowej liny, lekko potrząsając nią w górę iw dół podczas ciągnięcia. (Można również zwijać każdy pasek w 14-calową linę na lekko posypanej mąką powierzchni.)
Umieść linę na przygotowanej patelni, zakrzywiając się w szereg kształtów, aby Lina pasowała do patelni.
Powtórz procedurę z pozostałymi paskami, umieszczając po 12 na każdej patelni. Lekko pokryć liny sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryć ciasto; piec w 450 przez 6 minut z 1 patelni na Dolnym stojaku i 1 patelni na drugim stojaku od góry. Obracać Patelnie; piec dodatkowe 6 minut lub aż złoty kolor.
Wyjąć paluszki chlebowe z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.