Parmezan i papryka Dymna Frico
Parmezan i Dymiona papryka Frico może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 99 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Krem szpinakowy parmezan z Frico, Kurczak z papryką dymną na ryżu, oraz Smoky Paprika BBQ chipsy ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić ser i paprykę w dużej misce.
Spryskaj małą patelnię nonstick sprayem nonstick.
Miejsce na średnim ogniu. Drop 1/4 Puchar mieszanki sera w kopiec w środku patelni.
Rozłożone na 3-4 cale. Gotować do całkowitego rozpuszczenia, bulgotanie całego, i brązowieje na brzegach, o 1 1/2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia; odstawić, aż przestanie bulgotać. Poluzuj krawędzie i obróć frico. Odstawić patelnię na średnim ogniu i gotować frico na złoty kolor na dnie, około 1 minuty.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną sera. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Słone, dymne smaki potrzebują ostrego Pinot Grigio, takiego jak Blason z 2005 roku (Włochy, 9 dolarów).
* Czasami oznaczone Pimentón Dulce lub Pimentón de La Vera Dulce; dostępne w niektórych supermarketach, w sklepach z żywnością specjalistyczną i od tienda.com.