Parfait Wątrobowy

Parfait Wątrobowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 311 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, granulowaną żelatynę, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parfait Z Wątroby Drobiowej Z Gruszką, Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami, oraz Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej.

Instrukcje

1
Gotować na średnim ogniu wątróbkę, boczek (jeśli jest używany)szalotki i jagody jałowca na patelni z 1 łyżką masła, często mieszając, aż wątroba i cebula są lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wymieszać z cukrem, dodać brandy i zapalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Gdy płomienie ucichną, wyjmij mieszaninę z patelni i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj 1/2 szklanki muscatel i deglaze patelni, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż ciecz zostanie zredukowana do syropowej mieszaniny 2 łyżek lub tak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą masła i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Dodać wątróbkę i cebulę z powrotem do mieszaniny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
WątrobaWątroba
7
Łyżka mieszaniny do 10 ramekins, wypełniając nie więcej niż 1/2 pełne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ochłoń.
9
W międzyczasie zakwitnij żelatynę, dodając proszek w opakowaniu do 3 łyżek wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Odstawić 5 minut.
11
Podgrzej Pozostałe wino na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Zdjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
13
Niech ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie wlać mieszaninę wina żelatyny do ramekins, całkowicie pokryte wątróbki i cebuli. Przykryj ramekiny folią i umieść je w lodówce, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
WątrobaWątroba
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Wyjąć ramekiny z lodówki na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Podawać z chlebem lub krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn