Parfait Wątrobowy

Parfait Wątrobowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 311 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, granulowaną żelatynę, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parfait Z Wątroby Drobiowej Z Gruszką, Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami, oraz Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej.

Instrukcje

1
Gotować na średnim ogniu wątróbkę, boczek (jeśli jest używany)szalotki i jagody jałowca na patelni z 1 łyżką masła, często mieszając, aż wątroba i cebula są lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wymieszać z cukrem, dodać brandy i zapalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Gdy płomienie ucichną, wyjmij mieszaninę z patelni i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj 1/2 szklanki muscatel i deglaze patelni, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż ciecz zostanie zredukowana do syropowej mieszaniny 2 łyżek lub tak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą masła i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6
Dodać wątróbkę i cebulę z powrotem do mieszaniny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
WątrobaWątroba
7
Łyżka mieszaniny do 10 ramekins, wypełniając nie więcej niż 1/2 pełne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ochłoń.
9
W międzyczasie zakwitnij żelatynę, dodając proszek w opakowaniu do 3 łyżek wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Odstawić 5 minut.
11
Podgrzej Pozostałe wino na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Zdjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
13
Niech ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie wlać mieszaninę wina żelatyny do ramekins, całkowicie pokryte wątróbki i cebuli. Przykryj ramekiny folią i umieść je w lodówce, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
WątrobaWątroba
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Wyjąć ramekiny z lodówki na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Podawać z chlebem lub krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn