Parfait Wątrobowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 311 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, granulowaną żelatynę, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parfait Z Wątroby Drobiowej Z Gruszką, Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami, oraz Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej.
Instrukcje
Gotować na średnim ogniu wątróbkę, boczek (jeśli jest używany)szalotki i jagody jałowca na patelni z 1 łyżką masła, często mieszając, aż wątroba i cebula są lekko rumiane, o 5 protokół.
Wymieszać z cukrem, dodać brandy i zapalić.
Gdy płomienie ucichną, wyjmij mieszaninę z patelni i odstaw na bok.
Dodaj 1/2 szklanki muscatel i deglaze patelni, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż ciecz zostanie zredukowana do syropowej mieszaniny 2 łyżek lub tak.
Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą masła i śmietany.
Dodać wątróbkę i cebulę z powrotem do mieszaniny. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka mieszaniny do 10 ramekins, wypełniając nie więcej niż 1/2 pełne.
W międzyczasie zakwitnij żelatynę, dodając proszek w opakowaniu do 3 łyżek wody w małej misce.
Podgrzej Pozostałe wino na patelni.
Zdjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny.
Niech ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie wlać mieszaninę wina żelatyny do ramekins, całkowicie pokryte wątróbki i cebuli. Przykryj ramekiny folią i umieść je w lodówce, aby ustawić.
Wyjąć ramekiny z lodówki na 30 minut przed podaniem.
Podawać z chlebem lub krakersami.