Papryka Padrón faszerowana serem Tetilla
Papryka Padrón nadziewana serem Tetilla może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 113 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka musztardy dijon, oliwa z oliwek, papryka shishito i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Papryka Padron rozsypana na Lavash z serem, Zwęglona Papryka Padrón Z Cytryną I Solą Morską, oraz Papryka Padrón z maślanką Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść czosnek i sól w średnim metalowym naczyniu z tłuczkiem lub z tyłu łyżki, aż do pasty.
Ubić w żółtkach, 3 łyżkach stołowychwoda, sok z cytryny i musztarda. Zestaw bowlover rondel z ledwo gotującej się wody (nie pozwól dno miski dotknąć wody)i trzepaczka stale aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometr włożony intomixture rejestry 140 ° F przez 3 minuty, 6 do7 minut łącznie.
Wyjąć miskę z wody. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej, ubijając od czasu do czasu, około 15 minut.
Stopniowo ubijaj 1 szklankę oleju do żółtka w bardzo cienkim, powolnym strumieniu, ubijając SOS przeciwtrądzikowy jest gęsty. Doprawić pieprzem iwięcej soli, w razie potrzeby. Kryj się i wyluzuj.
Wytnij szczelinę wzdłużnie w dół każdej strony.
Pokrój ser na małe prostokąty, aby zmieścić się w środku papryki. Do każdego pieprzu włożyć 1 szt.; nacisnąć do enclose.do SOS ahead i papryka może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym grubym patelni na średnim ogniu.
Dodaćpeppers na patelni; gotować, aż rumiane inspots i topi się ser (niektóre mayooze ser z papryki), obracając od czasu do czasu, 1 do 2 protokół. Ułóż paprykę na półmisku.
Podawać z sosem do maczania.
* Papryki Padrón można znaleźć w sklepach rolników i na latienda.com; shishitopeppers można znaleźć na niektórych rynkach rolników i na rynkach Japońskich.
** Ser Tetilla jest dostępny w niektórych supermarketach, w sklepach z żywnością specjalistyczną i online w latienda.com.
Verdejo, białe wino zregionu Rueda (Południowo-Wschodnia Galicja), ma wystarczającą kwasowość i ciało, aby stanąć do papryki i sera. José poleca Bodegas Naia 2006naiades ($29). Jeśli nie możesz znaleźć tej butelki, spróbuj 2008 Vidal Soblechero "Viña Clavidor" Verdejo ($13).
Jeśli nie możesz znaleźć papryki Padrónor shishito i sera Tetilla, papryka usemini i jalapeño Jack ser.