Papryka nadziewana taty
Przepis papryka nadziewana taty można zrobić w około 1 godzinę. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 670 kalorii, 32G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5417 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ryżu, szczypta sosu tabasco, sos worcestershire i mielonego pieprzu. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Papryka Nadziewana , Papryka Nadziewana, oraz Papryka Nadziewana.
Instrukcje
Gotuj ryż: jeśli zaczynasz od surowego ryżu, musisz go najpierw ugotować. Ugotować ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu ryżu.
Odciąć szczyty off papryki około 1/2 cala do 1 cala od końca łodygi i usunąć nasiona. (Zachowaj dodatkowe kawałki papryki na inne danie, takie jak mielony indyk i papryka.)
Umieść stojak na parze w dużym garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć dno patelni o cal.
Umieścić paprykę na stojaku, pokroić bok do góry i doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć garnek i niech papryki pary przez 5 do 10 minut, aż zaczną mięknąć.
Zauważ, że możesz pominąć gotowanie na parze, jeśli chcesz, ale ten krok pomoże zapewnić, że papryka gotować dokładnie, gdy są nadziewane i pieczone.
Podsmaż cebulę i czosnek: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać 4 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Dodaj mięso, ugotowany ryż, gotowaną cebulę, pomidory, oregano, sól i pieprz do dużej miski.
Wymieszaj wszystko razem rękami lub drewnianą łyżką, na tyle, aby składniki były dobrze rozmieszczone. Nie mieszać nadmiernie.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek wewnątrz papryki. Pokrojoną stronę papryki ułożyć w naczyniu do pieczenia, następnie paprykę nadziewać nadzieniem.
Połączyć ketchup, sos Worcestershire, sos Tabasco, i 1/4 szklanki wody w małej misce, a następnie łyżką nad nadzieniem.
Dodaj 1/4 szklanki wody do naczynia do pieczenia.
Umieścić w piekarniku 350 ° F i piec przez 40-50 minut (lub dłużej, w zależności od tego, jak duże są papryki, że farsz), aż temperatura wewnętrzna nadziewane papryki jest 150-160°F.