Pappardelle ze szparagami i łososiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pappardelle ze szparagami i łososiem. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,39 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Jeśli masz groszek, szalotkę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem, Pappardelle z Gremolatanem cytrynowym i szparagami, oraz Kremowy Pappardelle Z Grzybami I Szparagami.
Instrukcje
Łososia przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Używając mistera, spryskaj rybę oliwą z oliwek.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu; ryby sear, strona ciała w dół, przez 8 minut lub aż prawie gotowane przez.
Wyjąć na płytkę, skórkę do dołu i przykryć folią.
Makaron ugotować; odcedzić, wrócić do garnka, ogrzać.
Rozgrzać olej na patelni; podsmażyć szalotkę i szparagi 2 minuty, aż zaczną się rozjaśniać.
Dodaj bulion; niższe ciepło do medium, przykryć i gotować 3 protokół.
Dodać groszek, przykryć i gotować 2 protokół. Wymieszać z kwaśną śmietaną, cebulą, miętą i koperkiem.
Dodaj pozostałą sól i pieprz.
Dodać sos do makaronu; wrzucić.
Usuń skórkę i płatki łososia na duże kawałki; dodaj do makaronu i wrzuć delikatnie. Podzielić na 4 miski.
Dekoruj dodatkowymi ziołami i cytrynowymi klinami.