Pappardelle z pieczarkami
Pappardelle z pieczarkami zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz makaron pappardelle, mieszankę egzotycznych grzybów, szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Arbuzowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Pappardelle z kabaczkiem, pieczarkami i szpinakiem, Pappardelle Z Kabaczkiem, Pieczarkami I Szpinakiem, oraz Pappardelle z mieszanymi grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dokładnie opłukać porcini.
Połączyć porcini i 2/3 szklanki wrzącej wody w misce; przykryć i odstawić 30 protokół.
Odcedzić na sicie nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do namaczania. Porcini.
Makaron ugotować z 1 łyżką soli we wrzącej wodzie 10 minut lub aż al dente; odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, mieszanka grzybów, i czosnek; smażyć 5 minut, często mieszając. Wymieszać porcini, sherry i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje.
Drobno zetrzeć 1 uncję sera; pozostały ser pokruszyć. Zmniejszyć ciepło do średniego. Wymieszać makaron, 1/4 Puchar reserved gotowania cieczy, 1/4 Puchar reserved borcini moczenie cieczy, 1/4 Puchar startego sera, śmietana, posiekana szałwia, i pieprz do mieszaniny grzybów; wrzucić dobrze połączyć.
Skropić olejem truflowym; wrzucić.
Umieścić około 1 1/4 szklanki mieszanki makaronu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 1 łyżka pokruszonego sera.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi szałwii.