Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem
Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, masło, łosoś i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym, Pappardelle z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowym Pesto, oraz Penne ze szparagami i krem z wędzonego łososia.
Instrukcje
Szparagi Trim i ukośnie pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Drobno posiekać szalotkę. Drobno zetrzeć tyle skórki z cytryny, aby zmierzyć 1 1/2 łyżeczki i wycisnąć tyle soku, aby zmierzyć 3 łyżki.
Łososia pokroić w paski 2 x 1/2 cala.
Napełnij 6-ćwiartkowy garnek do makaronu trzy czwarte pełnej osolonej wody i zagotuj szparagi i makaron. Przygotuj miskę lodu i zimnej wody.
Szparagi gotować we wrzącej wodzie, aż będą chrupiące, około 3 minut, i łyżką szczelinową przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Rezerwa wody w garnku na małym ogniu, pokryte.
Odcedzić szparagi i odstawić kilka końcówek szparagów do dekoracji.
W głębokiej 12-calowej patelni ciężkiej gotować szalotki na maśle z solą i pieprzem do smaku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać śmietanę i skórkę i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Wymieszać 2 łyżki soku z cytryny i usunąć patelnię z ognia. Powrót wody w garnku do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż al dente i kadzi się i rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Makaron odsączyć w durszlaku i dodać do sosu ze szparagami, 1/2 szklanki wody makaronowej, trzy czwarte łososia, pozostałą łyżkę soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, delikatnie podrzucając (i dodając więcej pozostałej wody z makaronu w razie potrzeby, jeśli mieszanina wyschnie), aż do momentu podgrzania.
Podawać makaron przyozdobiony zarezerwowanymi końcówkami szparagów i pozostałym łososiem.