Papillote z pasiastego basu z ziołami i szybkim Aioli
Papillote z pasiastego basu z ziołami i szybkim Aioli wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,75 USD za porcję. To danie główne ma 603 kalorie, 43 g białka i 41 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup okonia pasiastego, żółtka jaj, natkę pietruszki płaskolistnej i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest dobry. Papillote of Striped Bass with Herbs and Quick Aioli, Striped Bass en Papillote i Wild Striped Bass en Papillote są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ustaw 2 półki w piekarniku w odpowiedniej odległości od siebie. Ryba owinięta w folię będzie potrzebowała trochę miejsca, aby się napęczniała i rozszerzyła podczas gotowania. Lepiej zmienić położenie rusztów piekarnika, gdy piekarnik nie jest jeszcze gorący. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piecz ziemniaki do miękkości, około 45 minut do 1 godziny.
Rozłóż około 2-metrowy arkusz folii na płaskiej powierzchni tak, aby 1/2 zwisała z blatu przed tobą.
Połóż rybę skórą do dołu, poziomo, na folii w pobliżu końca blatu, pozostawiając około 1 1/2 cala folii po obu stronach. Mięsną część ryby doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy koperkiem, natką pietruszki i kilkoma plasterkami cytryny.
Skrop rybę około 2 łyżkami oleju. Złóż folię z powrotem na rybę i złóż dwukrotnie boki folii. Pozostawiając trochę powietrza w opakowaniu, zwiń górną część folii dwukrotnie, zbierając górę, aby utworzyć okienko, pozostawiając około 6 do 8 cali między rybą a górą. Powinno wyglądać jak mała paczka, zapieczętowana ze wszystkich stron. Wokół ryby powinno być wystarczająco dużo miejsca, aby podczas gotowania mogła gromadzić się para, tworząc wokół ryby napompowaną otoczkę. Powtórz tę czynność z pozostałymi 3 kawałkami ryby.
Włóż ząbki czosnku do miski robota kuchennego i pulsuj, aż czosnek zostanie drobno posiekany.
Dodać żółtka i puls, wymieszać. Gdy ziemniak będzie całkowicie ugotowany i jeszcze ciepły, połóż go na płaskiej powierzchni i rozłupuj wzdłuż. Za pomocą łyżki wydrąż miąższ (w sumie około 3–4 łyżek stołowych) i dodaj go do robota kuchennego. Puls, aby połączyć. Gdy robot pracuje, powoli, ciągłym strumieniem, przez otwór u góry dodać 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Dodaj cukier i sok z limonki i wymieszaj. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Używając 2 blach do pieczenia, połóż 2 foliowe koperty na każdym blasze i wlej trochę wody na dno blachy. Woda ta wytworzy w piekarniku dodatkową parę podczas gotowania ryby.
Umieścić blachy do pieczenia na 2 półkach piekarnika i piec bez przeszkadzania, aż koperty zaczną się puchnąć, około 12 do 15 minut.
Wyjmij z piekarnika i natychmiast przełóż na 4 talerze obiadowe. Przed podaniem rozerwij folię i skrop aioli.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Striped Bass działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Perrier-Jouet Grand Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 57 dolarów.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.