Pané Frattau
Pané Frattau jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pecorino romano, pomidory, bulion warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chleb Włoski Pane Bianco, Włoski chleb wielkanocny (Pane di Pasqua), oraz Włoski chleb wielkanocny-Pane di pasqua dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój świeże pomidory na kawałki, a następnie umieść świeże lub konserwowane pomidory w średniej wielkości rondlu z oliwą z oliwek, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku i liśćmi bazylii; Duś przez 15 minut.
Zawartość patelni przeprowadź przez młyn spożywczy, używając dysku z najmniejszymi otworami, do naczynia lub szklanej miski. Odcedzić sos do rondla i zmniejszyć na 5 minut. Smak soli i pieprzu.
Ustawić chleb carta da musica, 1 arkusz na raz, na dużym półmisku, zalać 1 szklanką bulionu i pozostawić do namoczenia przez 5 minut. Ostrożnie przenieść każdy arkusz chleba na indywidualne danie.
Na każdy arkusz wlać 1/4 jeszcze bardzo ciepłego sosu pomidorowego i rozprowadzić chochlą. Złóż zwisające kawałki chleba do wewnątrz, aby odtworzyć kształt samego naczynia. Postępuj zgodnie z tą procedurą ze wszystkimi 4 arkuszami chleba.
Umieść średniej wielkości rondel z 3 szklankami zimnej wody na średnim ogniu. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać sól do smaku i ocet winny. Rozbij 1 jajko w wodzie i ostrożnie, za pomocą małej łyżki, złóż białko na żółtku; gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Na chleb i sos pomidorowy jednej z potraw przełożyć łyżeczką Uovo w camicii (jajko w koszulce). Powtórz tę samą procedurę z pozostałymi 3 jajkami.
Posypać obficie startym serem na 4 porcjach i podawać.
* Wszechstronny przaśny Sardyński flatbread pane carasau (carta da musica w języku włoskim) jest często używany jako podkład do innych potraw. W pane frattau, Zwykle chrupiące arkusze są zmiękczane za pomocą bulionu i przekształcane w makaron z lasagną, podtrzymujący warstwy sosu pomidorowego i sera pecorino.* Dzięki dużej populacji owiec na Sardynii, pecorino-ostry ser z owczego mleka - jest podstawą wyspy od wieków, często w postaci Fiore Sardo ("kwiat Sardynii"). W 1996 roku Pecorino Sardo — współczesny potomek fiore Sardo — otrzymał Europejską klasyfikację DOP ("produkt chronionego pochodzenia"), gwarantującą jego jakość i pochodzenie. (Ser ma nawet swoją oficjalną stronę internetową, www.pecorinosardo.it, podobnie jak fiore Sardo, www.fioresardo.it.) Pecorino Sardo występuje w dwóch głównych odmianach: świeżej i dojrzewającej. Świeża wersja ma gładką białą skórkę, miękką wewnętrzną teksturę i łagodny smak. Dojrzewające (lub" dojrzałe") Pecorino Sardo, użyte w tym przepisie, ma grubszą, ciemniejszą skórkę, jędrne i ziarniste wnętrze i ostry smak.
Reprinted with permission from Foods of Sicily & Sardinia by Giuliano Bugialli©1996rizzoli New York