Panzanella z pomidorami i chrupiącą Prosciutto
Przepis Panzanella z pomidorami i chrupiącą Prosciutto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 47 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 565 kalorii, 23G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crispy Denver Panzanella, Pomidory bez niewolników: Panzanella, oraz Panzanella Nadziewane Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w średnim rondlu i przykryć zimną wodą.
Podgrzać rondel na średnim ogniu, aż woda zacznie się gotować.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić na bok 12 minut. Uruchom jajka pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Jajka obrać i grubo posiekać; odstawić.
Tymczasem ułóż plasterki prosciutto w jednej warstwie na folii aluminiowej lub pergaminie wyłożonej blachą do pieczenia. Ułóż kawałki chleba na drugiej blasze do pieczenia.
Piec prosciutto 10 do 15 minut lub aż chrupiące; piec chleb około 8 minut lub aż lekko tosty. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, rozbić prosciutto na duże kawałki. Odstawić.
Wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny i czosnek w małej misce. Przyprawić SOS koszerną solą i czarnym pieprzem do smaku.
W dużej misce wrzucić chleb, zarezerwowane jajka, sałatę i kolejne 3 składniki.
Dodaj opatrunek, podrzucając do płaszcza. Top z parmezanem i reserved prosciutto.