Panierowany Kalafior
Panierowany kalafior wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 356 kalorii , 8 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,16 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, pieprzu, żółtek i pietruszki. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38% . Podobne przepisy obejmują panierowany kalafior , pieczony kalafior panierowany i pieczony kalafior panierowany .
Instrukcje
Na patelni umieść kalafior i niewielką ilość wody. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż będą chrupiące, około 8 minut.
W małej misce wymieszaj żółtka i przyprawy.
Umieść bułkę tartą i ser w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Dodawaj po kilka różyczek do mieszanki jajecznej; wrzucić do płaszcza. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś kalafior na mieszaninę okruszków; wrzucić do płaszcza.
Na patelni rozpuść masło na średnim ogniu. Gotuj kalafior partiami na złoty kolor, około 4 minut.
W razie potrzeby posyp natką pietruszki.