Panettone

Panettone
Need a chleb wegetariański? Panettone może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i posyp drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj gąbkę, jajka, mąkę i cukier i wymieszaj na małej prędkości, aż ciasto po prostu zacznie się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół. Zwiększ prędkość do średniej, dodaj masło 1 kawałek na raz-pozwalając każdemu kawałkowi włączyć przed dodaniem następnego-i mieszać, aż ciasto utworzy lepką kulkę na łopatce, łącznie około 4 minut.Zatrzymać mikser, zeskrobać wiosło gumową szpatułką i szczelnie przykryć miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia wielkości, około 1 godziny. Umyj i osusz nasadkę łopatkową i przymocuj ją z powrotem do miksera.Drugie ciasto: miskę z pierwszym ciastem dopasować do miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać jajka, żółtka, cukier, miód, wanilię i sól i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia, o 1 minutę. Zwiększyć prędkość do średniej wysokości, dodać kawałki masła i wymieszać, aż będzie gładka, o 2 do 4 protokół.Zmniejsz prędkość do niskiej, stopniowo dodaj mąkę i wymieszaj, aż będzie gładka, o 2 protokół. Zatrzymać mikser i za pomocą gumowej szpatułki lub skrobaka gumowej miski zeskrobać boki miski i łopatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1
Wyjąć ciasto z lodówki i przenieść na powierzchnię roboczą. Używając ostrego noża lub skrobaka do ciast, podziel ciasto na 2 równe kawałki i uformuj każdą z nich w kulkę. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 1/2 godziny. Tymczasem przygotuj formy i napełnianie.Obficie pokryć 2 (6 na 4 cale) formy panettone masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Umieść formy na blasze do pieczenia i odstaw je na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Rodzynki umieścić w średniej misce, przykryć wodą i pozostawić do namoczenia przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odcedzić rodzynki, wytrzeć miskę do sucha, poklepać rodzynki do sucha i odstawić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać kandyzowaną skórkę, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i 3 łyżki mąki i wymieszać, aby równomiernie pokryć; odstawić.Gdy kulki ciasta są gotowe, umieść pozostałe 3/4 szklanki mąki w małej miseczce do użycia podczas wykańczania i kształtowania ciasta (możesz nie używać całej mąki). Obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką, połóż na niej kulki ciasta, a szczyty odkurz większą ilością mąki.Używając mąki, poklepuj każdą kulkę w owal o wymiarach 13 1/2 na 12 cali (o grubości około 1/4 cala), w razie potrzeby polewając ciasto. Równomiernie posypać jedną czwartą mieszanki owoców na każdym owalu i delikatnie wcisnąć go do ciasta. Zaczynając od krótszego końca, zwiń każdy owal w kłodę. Za pomocą mąki ręce i mąki ciasto w razie potrzeby, wklep każdą kłódkę w owal o wymiarach 16 na 7 cali (około 1/2 cala grubości). Podzielić pozostałą mieszankę owoców na pół. Równomiernie posypać połowę na 1 owal, a pozostałą połowę na drugi owal i delikatnie wcisnąć owoce do ciasta. Począwszy od krótszego końca, toczyć każdy owal w dzienniku i ułożyć je szew stronie w dół. Tuck końce każdego dziennika pod siebie i kształt każdy w piłkę, popychając wszelkie kawałki owoców z powrotem w tym wypadają. Używając ostrego noża lub żyletki, Wytnij płytkie 4-calowe "X" w górę każdej kulki i umieść je w przygotowanych formach. Przykryj formy folią i pozwól panettone unieść na blasze do pieczenia w ciepłym miejscu, aż zwiększy się o połowę, około 2 godzin. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w dolnej trzeciej części.Używając ostrego noża lub żyletki, Odtwórz "X"w każdym bochenku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
PanettonePanettone
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Pokrój łyżkę masła na pół i włóż 1 porcję do środka każdego "X".
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
7
Umieść blachę do pieczenia z panettone w piekarniku i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 10 minut więcej. Zmniejszyć ogień do350 i piec, aż wierzchołki panettone są złotobrązowe i drewniany szpikulec włożony do środka wychodzi czysty, o 35 do 40 minut więcej. Tymczasem skręć 2 czyste, suche ręczniki kuchenne w liny i ułóż je w małym kółku. Powtórz z 2 więcej ręczników.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Wyjmij każdą panettone z piekarnika i ułóż ją na boku w kółku ręcznika. (Jeśli schłodzisz panettone w pozycji pionowej, zapadną się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Niech ostygną całkowicie przed krojeniem, co najmniej 1 1/2 godziny.
10
Zdjąć panettone z foremek, pokroić ząbkowanym nożem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
TrudnośćEkspert
Gotowe W20 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn