Paneer Makhani
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Paneer Makhani może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mielony kminek, cebulę, paneer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to paneer makhani, jak zrobić paneer makhani / paneer s, Paneer Makhani (Paneer Masala Masala) (Styl Restauracji), oraz Paneer Makhani.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać czerwoną cebulę w gorącym oleju, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać masło, cytryna, imbir, garam masala, chili w proszku, i kminek; wymieszać do herbu, o 1 minutę.
Wymieszać pół na pół, jogurt, i koncentrat pomidorowy do mieszanki cebuli i gotować, aż dobrze wymieszane i gładkie, o 5 protokół.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na oddzielnej patelni na małym ogniu. Pan-smażyć paneer w gorącym oleju, aż lekko brązowy, o 5 minut na stronie.
Wymieszać gotowane paneer i ciecierzycę w sosie śmietanowym. Dusić do ogrzania przez, o 10 protokół.