Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych

Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych
Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i prażoną polentą z orzechów piniowych na słodkich ziemniakach może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Na 16,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1898 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodkie ziemniaki, polędwiczki z dziczyzny, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Pieczeń z dziczyzny z jeżyn sosem BBQ i Buffalo Sweet Potato / Pumpkin Hash, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych.

Instrukcje

1
Wymieszać gin, Porto, czerwone wino, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
GinGin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Zdjąć z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu. Przyprawić dziczyznę solą i pieprzem i gotować z 1 strony, aż będzie złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średniego i kontynuować gotowanie przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Talerz z polentą z orzechów piniowych, polaną pokruszonym sosem jeżyn-Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Posmaruj trochę oleju na blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać bulion lub wodę Plus sól, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Powoli ubijaj mąkę kukurydzianą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Gdy wszystkie mąki kukurydzianej jest ubijane z kolei ciepło do niskiej i kontynuować gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie odciągać się od boków patelni. Wymieszać tłuczone słodkie ziemniaki i masło i wymieszać do połączenia. Wymieszać orzechy piniowe do mieszaniny, doprawić solą i pieprzem i wlać mieszaninę do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć górę folią i przechowywać w lodówce aż twarde i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Wyjąć z lodówki i pokroić w trójkąty, okręgi lub kwadraty.
12
Rozgrzać olej w dużej patelni saute, doprawić plastry polenta solą i pieprzem, i saute po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Roztopić masło w średnio niereaktywnym rondlu na średnim ogniu. Seler, marchewkę i cebulę ugotować na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
14
Dodaj pieprz, Porto, czerwone wino, sok żurawinowy, przecier ancho, brązowy cukier, i bulion i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić do czystego garnka, dodać jeżyny i gotować na średnim ogniu, aż jeżyny będą miękkie, używając tylnego widelca, delikatnie zmiażdżyć jeżyny. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
PortPort
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Połączyć ancho i wody w małej misce i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
16
Dobrze spuścić, rezerwując płyn do namaczania.
17
Usuń nasiona i łodygi i puree w maszynce z czosnkiem, kolendra, i około 1/2 szklanki płynu, lub więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Składniki

3ancho chilesancho chiles1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże jeżynyświeże jeżyny1( bakłażany)marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2łodygi selera drobno pokrojone w kostkęłodygi selera drobno pokrojone w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka, bulion warzywny lub wodabulion z kurczaka, bulion warzywny lub woda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku żurawinowegokoncentrat soku żurawinowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1porcja startego parmezanuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra4gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegingin8jagody jałowcajagody jałowca4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzeszki pinioweprażone orzeszki piniowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePortPort2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePortPort1łyżka czerwony ocet winnycebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1słodkie ziemniaki, gotowane, obrane i pureesłodkie ziemniaki, gotowane, obrane i puree3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone680papryka habaneropolędwiczki z dziczyznypolędwiczki z dziczyzny7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta2smallscebula żółta, drobno pokrojona w kostkęcebula żółta, drobno pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn