Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych
Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i prażoną polentą z orzechów piniowych na słodkich ziemniakach może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Na 16,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1898 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodkie ziemniaki, polędwiczki z dziczyzny, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Pieczeń z dziczyzny z jeżyn sosem BBQ i Buffalo Sweet Potato / Pumpkin Hash, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych.
Instrukcje
1
Wymieszać gin, Porto, czerwone wino, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziczyzna
3
Zdjąć z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu. Przyprawić dziczyznę solą i pieprzem i gotować z 1 strony, aż będzie złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średniego i kontynuować gotowanie przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Dziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Talerz z polentą z orzechów piniowych, polaną pokruszonym sosem jeżyn-Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Ancho Chili Pepper
Dodatkowa Woda
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Posmaruj trochę oleju na blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Dodać bulion lub wodę Plus sól, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Powoli ubijaj mąkę kukurydzianą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gdy wszystkie mąki kukurydzianej jest ubijane z kolei ciepło do niskiej i kontynuować gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie odciągać się od boków patelni. Wymieszać tłuczone słodkie ziemniaki i masło i wymieszać do połączenia. Wymieszać orzechy piniowe do mieszaniny, doprawić solą i pieprzem i wlać mieszaninę do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć górę folią i przechowywać w lodówce aż twarde i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Wyjąć z lodówki i pokroić w trójkąty, okręgi lub kwadraty.
12
Rozgrzać olej w dużej patelni saute, doprawić plastry polenta solą i pieprzem, i saute po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
13
Roztopić masło w średnio niereaktywnym rondlu na średnim ogniu. Seler, marchewkę i cebulę ugotować na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
14
Dodaj pieprz, Porto, czerwone wino, sok żurawinowy, przecier ancho, brązowy cukier, i bulion i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić do czystego garnka, dodać jeżyny i gotować na średnim ogniu, aż jeżyny będą miękkie, używając tylnego widelca, delikatnie zmiażdżyć jeżyny. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Dodatkowa Woda
Pakiet Milk Duds
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Port
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Połączyć ancho i wody w małej misce i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
Dobrze spuścić, rezerwując płyn do namaczania.
17
Usuń nasiona i łodygi i puree w maszynce z czosnkiem, kolendra, i około 1/2 szklanki płynu, lub więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych