Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych

Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych
Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i prażoną polentą z orzechów piniowych na słodkich ziemniakach może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Na 16,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1898 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodkie ziemniaki, polędwiczki z dziczyzny, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Pieczeń z dziczyzny z jeżyn sosem BBQ i Buffalo Sweet Potato / Pumpkin Hash, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych.

Instrukcje

1
Wymieszać gin, Porto, czerwone wino, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
GinGin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Zdjąć z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu. Przyprawić dziczyznę solą i pieprzem i gotować z 1 strony, aż będzie złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średniego i kontynuować gotowanie przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Talerz z polentą z orzechów piniowych, polaną pokruszonym sosem jeżyn-Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Posmaruj trochę oleju na blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać bulion lub wodę Plus sól, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Powoli ubijaj mąkę kukurydzianą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Gdy wszystkie mąki kukurydzianej jest ubijane z kolei ciepło do niskiej i kontynuować gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie odciągać się od boków patelni. Wymieszać tłuczone słodkie ziemniaki i masło i wymieszać do połączenia. Wymieszać orzechy piniowe do mieszaniny, doprawić solą i pieprzem i wlać mieszaninę do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć górę folią i przechowywać w lodówce aż twarde i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Wyjąć z lodówki i pokroić w trójkąty, okręgi lub kwadraty.
12
Rozgrzać olej w dużej patelni saute, doprawić plastry polenta solą i pieprzem, i saute po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Roztopić masło w średnio niereaktywnym rondlu na średnim ogniu. Seler, marchewkę i cebulę ugotować na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Dodaj pieprz, Porto, czerwone wino, sok żurawinowy, przecier ancho, brązowy cukier, i bulion i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić do czystego garnka, dodać jeżyny i gotować na średnim ogniu, aż jeżyny będą miękkie, używając tylnego widelca, delikatnie zmiażdżyć jeżyny. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
PortPort
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Połączyć ancho i wody w małej misce i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Dobrze spuścić, rezerwując płyn do namaczania.
17
Usuń nasiona i łodygi i puree w maszynce z czosnkiem, kolendra, i około 1/2 szklanki płynu, lub więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Składniki

3ancho chilesancho chiles1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże jeżynyświeże jeżyny1( bakłażany)marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2łodygi selera drobno pokrojone w kostkęłodygi selera drobno pokrojone w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka, bulion warzywny lub wodabulion z kurczaka, bulion warzywny lub woda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku żurawinowegokoncentrat soku żurawinowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1porcja startego parmezanuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra4gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegingin8jagody jałowcajagody jałowca4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwekOliwa z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzeszki pinioweprażone orzeszki piniowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePortPort2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePortPort1łyżka czerwony ocet winnycebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1słodkie ziemniaki, gotowane, obrane i pureesłodkie ziemniaki, gotowane, obrane i puree3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone680papryka habaneropolędwiczki z dziczyznypolędwiczki z dziczyzny7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta2smallscebula żółta, drobno pokrojona w kostkęcebula żółta, drobno pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn