Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i polentą z orzechów piniowych
Pan pieczona dziczyzna z pokruszonym sosem z jeżyny-Ancho Chile i prażoną polentą z orzechów piniowych na słodkich ziemniakach może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Na 16,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1898 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodkie ziemniaki, polędwiczki z dziczyzny, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile, Pieczeń z dziczyzny z jeżyn sosem BBQ i Buffalo Sweet Potato / Pumpkin Hash, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych.
Instrukcje
1
Wymieszać gin, Porto, czerwone wino, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Port
Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziczyzna
3
Zdjąć z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu. Przyprawić dziczyznę solą i pieprzem i gotować z 1 strony, aż będzie złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Obrócić, zmniejszyć ogień do średniego i kontynuować gotowanie przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Talerz z polentą z orzechów piniowych, polaną pokruszonym sosem jeżyn-Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Ancho Chili Pepper
Dodatkowa Woda
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Posmaruj trochę oleju na blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać bulion lub wodę Plus sól, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Powoli ubijaj mąkę kukurydzianą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Gdy wszystkie mąki kukurydzianej jest ubijane z kolei ciepło do niskiej i kontynuować gotowanie, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie odciągać się od boków patelni. Wymieszać tłuczone słodkie ziemniaki i masło i wymieszać do połączenia. Wymieszać orzechy piniowe do mieszaniny, doprawić solą i pieprzem i wlać mieszaninę do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć górę folią i przechowywać w lodówce aż twarde i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
11
Wyjąć z lodówki i pokroić w trójkąty, okręgi lub kwadraty.
12
Rozgrzać olej w dużej patelni saute, doprawić plastry polenta solą i pieprzem, i saute po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
13
Roztopić masło w średnio niereaktywnym rondlu na średnim ogniu. Seler, marchewkę i cebulę ugotować na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
14
Dodaj pieprz, Porto, czerwone wino, sok żurawinowy, przecier ancho, brązowy cukier, i bulion i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić do czystego garnka, dodać jeżyny i gotować na średnim ogniu, aż jeżyny będą miękkie, używając tylnego widelca, delikatnie zmiażdżyć jeżyny. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Dodatkowa Woda
Ramię
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Port
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
15
Połączyć ancho i wody w małej misce i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Dobrze spuścić, rezerwując płyn do namaczania.
17
Usuń nasiona i łodygi i puree w maszynce z czosnkiem, kolendra, i około 1/2 szklanki płynu, lub więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania