Pan de Yuca
Pan de Yuca może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 41 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, queso fresco, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe), oraz Kolumbijski chleb Yuca (Pan de Yuca) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko posmaruj blachę do pieczenia lub wyłóż papierem do pieczenia.
Mąkę, ser, jajko, proszek do pieczenia, mleko, masło, sól i cukier połączyć w misce i zagnieść je razem, aż dokładnie wymieszane i dość gładkie. Uformować ciasto na około 20 okrągłych kulek.
Piec rolki na blasze do pieczenia przez 20 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło. Aby podgrzać, przykryj chleb luźno folią aluminiową i podgrzewaj przez 6 do 8 minut w piekarniku o temperaturze 93°.
Reprinted with permission from the Latin Road Home by Jose Garces, © 2012 Lake Isle Press