Paluszki Z Kurczaka Pomarańczowe
Pomarańczowe paluszki z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka nasion sezamu, Marmolada pomarańczowa o niskiej zawartości cukru, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Pomarańczowe Paluszki Z Kurczaka, Paluszki Z Kurczaka W Sosie Pomarańczowym, oraz Paluszki z kurczaka sezamowego z pikantnym sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sałatkę: w dużej misce ubić ocet i miód, aż się połączą, a następnie ubić olej sezamowy.
Dodać groszek śnieżny i marchew i wrzucić dobrze do herbu. Odstawić na smaki do mieszania, podczas gdy kurczak i sos gotować.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i lekko mglić nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Umieść nasiona sezamu w małej patelni nonstick ustawionej na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż złoty kolor i pachnące, o 5 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Umieść płatki w plastikowej torbie do przechowywania i zmiażdż wałkiem do ciasta lub ciężką puszką, aż grubo zgnieciony. W płytkiej misce połączyć prażone nasiona sezamu, pokruszone płatki i skórkę pomarańczową i lekko doprawić solą i pieprzem.
W drugim płytkim naczyniu ubij białka z sosem teriyaki. Dip każdego kurczaka przetargu w mieszaninie jaj, a następnie mieszaninę zbóż, naciskając do płaszcza dobrze.
Umieść na stojaku i zamglaj kurczaka nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Piec, aż skorupa jest złoty i kurczak jest gotowane przez, 18 do 20 protokół.
Tymczasem w małym rondlu podgrzać marmoladę, teriyaki i imbir na średnim ogniu, aż do stopienia i dobrze połączone.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny.
Kurczaka podawać z sosem do maczania i sałatką.