Palona Zielona Chile Chipotle Salsa
Pieczone zielone Chile Chipotle Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 8 i koszty 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sok z limonki, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Stek Tacos z pieczonym pomidorem Zielona Salsa Chile, oraz Zielone sosy Chile z Chipotle majonezem, krewetkami i ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść cebulę, świeże chile, pomidory i czosnek na blasze do pieczenia. Broil 4 do 5 W. od ciepła, obracając raz, aż poczernieje, 8 do 10 minut w sumie.
Obrać, łodygi i nasiona świeże chile i pokroić na kawałki. W blenderze lub robocie kuchennym, wir smażona cebula, chile, pomidory, czosnek, chipotle chiles z sosem, kolendra, i sok z limonki, aż grubo pured. Doprawić do smaku solą.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casteller Cava Rosado. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Casteller Cava Rosado]()
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.